En Sıcak Konular

Türkiye övgüsü çılgına çevirdi!

31 Ocak 2011 08:11 tsi
Türkiye övgüsü çılgına çevirdi! 
Rahatsız oldular, mektup yazdılar: "Umarız duyduklarımız doğru değildir..."

Venezuela'nın sosyalist lideri Chavez'in Türkiye ve Başbakan Erdoğan'ı övmesi, Türkiye Komünist Partisi'ni kızdırdı. Son dönemde ulusalcı çıkışlarıyla tanınan TKP, Chavez'e bir mektup yazarak, "Umarız duyduklarımız doğru değildir" mesajı iletti. Mektupta, hükümet politikaları kötülendi ve Chavez'in yanıltıldığı öne sürüldü.

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Türkiye'yi, Türk ekonomisini ve başbakanını övmesi Türkiye Komünist Partisi'ni (TKP) rahatsız etti. Chavez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, geçtiğimiz hafta ülkesini ziyareti sırasında Türk ekonomisine övgüler yağdırmıştı. Ayrıca Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) faaliyetlerine yönelik beğenisini de dile getirirken ülkesinde yaklaşık 2 milyonkonutihtiyacı bulunduğunu anlatmıştı. Bu konutları Türkiye'nin yapması karşılığında petrol teklifinde bulunmuştu. Sosyalist lider, Başbakan Erdoğan'ın yoksullarla iç içe olmasından da övgüyle söz etmişti. Bütün bu sıcak mesajlara kızan TKP, Chavez'e bir mektup yazdı. Ülke politikalarının kötülendiği mektupta, duyduklarının doğru olmadığı ümidine yer veriliyor. Ardından, Türkiye'nin ekonomisinden dış politikasına,TOKİicraatlarından hükümetin ideolojisine kadar hiçbir şeyin onların zannettiği gibi olmadığı öne sürülüyor. Türk ekonomisinin çok kötü bir durumda olduğu, dış politikada 'komşularla sıfır problem' stratejisinin 'Yeni Osmanlıcılık' anlamına geldiği, hükümetin İslamcı politikalarının da laikliği gerilettiği iddia ediliyor. Mektupta Chavez'e bir de uyarı var: "Sakın Türkiye'yi ziyaret ederek AKP'nin politik malzemesi olma!"

TKP Merkez Komitesi adına Venezuela liderine gönderilmek üzere yazılan mektupta, Chavez'in Türkiye veBaşbakan Erdoğanhakkında söylediği sözlerin doğruluğundan duyulan kaygı dile getiriliyor. "Sayın Yıldız'ın sözleri vesilesiyle, 'Türkiye'nin yaptığı büyük sıçrama' ve 'hep yoksulların yanında yer alan Başbakan Erdoğan' vurgularına kısaca değinmek ihtiyacını hissediyoruz." denildikten sonra, Venezuela liderinin yanıltılmaya çalışıldığı ileri sürülüyor. Son yıllarda ulusalcı bir söylem üzerine hareket etmeye başlayan TKP,Ergenekonsoruşturmasına yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyor.

zaman

 

 



Bu haber 1,593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs