En Sıcak Konular

'Onlar çetelere avukatlık yapıyor'

30 Ocak 2011 17:47 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefeti eleştirerek, ''Onlar çetelere avukatlık yaparken biz milletin, ülkenin kaynaklarına göz dikmiş çetelere karşı mücadele veriyoruz.'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Adalet Parkı'nda toplu açılış ve TOKİ anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, millete efendi olmaya değil, milletin hizmetkârı olmaya geldiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılında, dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasında yer almasını sağlamak istediklerini ifade etti.

"Bize gurur yakışmaz, tevazu yakışır." diyen Erdoğan, "Onun için bizler toprak gibi olmaya mecburuz. Topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Ölmeyecek miyiz, öleceğiz. Ölünce hocaefendi gelip cenaze namazında cumhurbaşkanı, başbakan, bakan niyetine diyecek mi? Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek, bu kadar." diye konuştu.

Eğitim yatırımları çerçevesinde ''FATİH" projesini hayata geçirdiklerini anlatan Erdoğan, proje ile ilgili ana muhalefetin bazı mensuplarının bununla dalga geçtiğini söyledi. Erdoğan, "Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Ama biz dertliyiz, aşığız. Biz bu millete, bu vatana aşığız. Bizim farkımız bu. 'Yok Yavuz olsaydı, yok Kanuni olsaydı'. Bunun terbiye sınırları içerisinde yeri yok. Zira Fatih'in kim olduğundan haberi olmayan cahillerle siyaset yapılmaz." şeklinde konuştu.

FATİH Projesi ile bütün okulların sınıflarında akıllı tahta yerleştirileceğini vurgulayan Erdoğan, "Artık kara, yeşil tahtayı kaldırıyoruz. Bütün sınıflarda akıllı tahta, projeksiyonlar, internet ağı. Artık bütün yavrularımızın eline 2 yıl içinde laptoplar gelecek. Böyle bir süreci başlatıyoruz. Hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

Denizlililerin meşhur, "Her horoz kendi çöplüğünde öter. Ama Denizli horozu her yerde öter'' sözüne de atıfta bulunan Erdoğan, Denizli'yi sanayisiyle, eğitim imkanlarıyla, yollarıyla modern şehircilik anlayışıyla, Pamukkale ve Pamukkale Üniversitesi'yle büyütmeye devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilere yapılan desteklere ilişkin bilgi veren Erdoğan, bu konuda sadece Denizli'ye yapılan ödemenin 4,6 milyon lira olduğunu kaydetti. Denizli'ye 124 milyon liralık sağlık harcaması yapıldığını da belirten Erdoğan, Aralık 2006 itibarıyla aile hekimliğine geçildiğini, herkesin istediği eczaneden istediği ilacı alabildiğini söyledi. Erdoğan, ''Bunlar şimdi var. Daha önce niye yoktu. Bunlar yeni mi icat oldu?'' dedi.

Denizli'yi 'Bizim prestij şehrimiz" diye öven Başbakan Erdoğan, ilin büyükşehir olacağı vaadinde bulundu. Erdoğan, şunları kaydetti: "İnşallah ülke genelinde yeni bir anlayışla modern bir anlayışla Denizlimizi de inşallah büyükşehirler kapsamına alıyoruz. Denizli'nin tüm mülki sınırları, yani valilik sınırı neyse bütün bu sınırları kapsayacak şekilde Denizli'yi büyükşehir yapıyoruz. Niye böyle yapıyoruz? İstiyoruz ki imar bütünlüğü aynı olsun. Yani bir yerde kaçak binalar, gecekondular, öbür tarafta itfaiye araçlarının bile giremeyeceği yerler olmasın. Her taraf güzel olsun. Bir plan bütünlüğü olsun. Bu bütünlüğü sağlayalım istiyoruz. Denizli bütün doğal varlıklarıyla doğal zenginliği ile turizmin önemli bir merkezi olacak inşallah. 2014 seçimlerine yerel seçimlerine Denizli büyükşehir seçimi olarak girecek. Yetiştirebilirsek yasayı inşallah seçimi öncesi çıkarmayı hedefliyoruz."



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs