En Sıcak Konular

Saldırgandan "o derneğin" kartviziti çıktı!

0 0 0000 00:00 tsi
YÖK binası saldırganında 'ölmek var öldürülmek var öldürmek var yemini' eden derneğin kartviziti çıktı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün'ün üzerinde, Irak yapımı ''Saddam 14'lüsü'' adı verilen bir tabanca bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, AŞTİ'de Ankara Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Nurullah İlgün (28), Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat'ın gözetimindeki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtirken, ''herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını'' ileri sürdü.

Zanlı İlgün'ün, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan görevlilerin de katıldığı sorgulamada, olayda kullandığı silahı ''bir süre önce İstanbul'da tanımadığı bir kişiden 500 YTL karşılığında aldığını'' söylediği bildirildi.

''YÖK'e girmeyi başarması durumunda Teziç'i öldürmeyi değil, ateş ederek korkutmayı amaçladığını'' ileri süren zanlının ''Teziç'in gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini'' ve ''eylemi kendisinin tasarladığını'' söylediği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünün ardından Jandarma Alay Komutanlığına teslim edilen Nurullah İlgün'ü, yapılan yüzleştirmede YÖK'ün özel güvenlik görevlileri teşhis ederken, olayın ardından İlgün'ün Kızılay'a kadar geldiği taksinin sürücüsü ise teşhis edemedi.

Alınan bilgiye göre, evli olan ağabeyi ile birlikte İstanbul'da kaldığını ve lise mezunu olduğunu kaydeden zanlının üzerinden, son zamanlarda toplumsal gösterilerde ön plana çıkan bir derneğin İstanbul'daki şubesinden aldığını belirttiği bir kartvizit çıktı.

Öte yandan, İlgün'ün Erzurum ve İstanbul'daki arşiv bilgileriyle, bugüne kadar herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ve ilişkilerinin araştırıldığı kaydedildi.

zaman



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs