En Sıcak Konular

Sivas'ta 237 köye ulaşım sağlanamıyor

30 Ocak 2011 14:34 tsi
Sivas'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle 237 köyün merkezlerle bağlantısını kopardı.

Sivas il genelinde iki gündür etkili olan kar yağışı, ulaşım başta olmak üzere sosyal hayatı olumsuz etkiledi. Dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle köy yolları kapandı.
 
Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 13.00 itibariyle 237 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Enerji nakil hatlarında da arızalara neden olan kar nedeniyle 38 köy ile telefon bağlantısı kurulamadığı belirtildi.

Kar, bazı ilçe yolların kapanmasına da neden oldu. Mursal il yolu Ayrımı-Divriği-Arapkir Devlet Yolu, (Suşehri-Refahiye) Ayrımı-İmranlı il yolu, (Sivas-Kangal) Ayrımı Deliktaş il yolu, Sivas Karaçayır-Kurtlapa İl Yolu, (Bolucan-Beypınarı) Ayrımı-Sincan il yolu, (Altınyayla-Kangal) il yolu, (Kangal-Divriği) Ayrımı-Mursal İl Yolu, (Hafik-Zara)Ayrımı-Doğanşar İl Yolu, (Hafik-Zara) Ayrımı-Celali İl Yolu, (Sivas-Hafik) Ayr.-Karagün-Celali il Yolu, Zara-Bolucan-Beypınarı (Kangal-Divriği) Ayrımı il yolu, (Sivas-Hafik) Ayrımı, Karagün-Celali il yolu, Kırkgöl-Sincan-Divriği il yolu, (Refahiye-Kemah)Ayrımı-Kuruçay-İliç, (Kemaliye-Arapkir) Ayrımı -Başpınar, Şarkışla-Altınyayla-(Ulaş-Kangal), Şarkışla-Akçakışla- Bl.Hd. kar yağışı ve esinti nedeniyle kapalı bulunuyor.

Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle kenti çevre illere bağlayan yollarda da zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Özellikle Sivas-Malatya karayolunun Yağdonduran mevkii ile Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ geçidinde sürücülerin dikkatli olmaları istendi.

Bu arada, İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarının açılması ve karayolları ekipleri de şehirlerarası yolları sürekli açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

cihan



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs