En Sıcak Konular

Mısır ve Tunus'a Taksim'den destek

29 Ocak 2011 18:37 tsi
Beyoğlu'nda toplanan sol görüşlü gruplar, Tunus ve Mısır'da süren halk ayaklanmalarına destek olmak için eylem yaptı. Taksim meydanından Galatarasay'a yürüyen gruplar basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı.

Aralarında Bağımsız Devrimci Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Emek ve Özgürlük Cephesi ile çok sayıda sol görüşlü grupların bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Tunus ve Mısır'daki eylemlere destek vermek için Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Tunus'tan Mısır'a emekçiler ayakta zafer direnen emekçilerin olacak' yazılı pankart açan grup, İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

'Zafer direnen emekçinin olacak' , 'Tunus halkı yalnız değildir' , 'Yaşasın devrimci dayanışma' , 'Milyonlar aç milyonlar işsiz işte kapitalist sisteminiz' , 'Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak' şeklinde sloganlar atan grup Galatasaray meydanında basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Çağdaş Bölükbaş Tunus'ta küresel krizin ağırlaştırdığı işsizlik ve yoksulluğa karşı patlak veren ayaklanmanın 23 yıldır ülkenin başında bulunan Zeynel Abidin Bin Ali'yi ülkeden kaçmak zorunda bıraktığını söyledi.

Tunus'ta başlayan ayaklanmanın Ortadoğu ve Kuzey Avrupa ülkelerinde kitlelerin desteğini ve dayanışmasını arkasına alarak ilerlediğini belirten Bölükbaş, "Cezayir'de, Libya'da, Ürdün'de, Mısır'da ve Moritanya'da hatta Arnavutluk'ta emekçi kitleler Tunus'u örnek alarak harekete geçiyorlar. Bir taraftan kendi ülkelerinde de hak mücadelesi verirken, diğer taraftan Tunus ile dayanışma eylemleri gerçekleştiriyorlar. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Ülkeleri gibi pek çok ülkede işçi ve emekçiler Tunus'taki hareketi destekliyorlar. Özellikle Tunus'taki sınıf kardeşlerini örnek alan Mısırlı emekçiler, yoğun devlet terörüne rağmen demokrasi ve sosyal adalet gibi taleplerle militan sokak gösterilerine devam ediyor. Ayağa kalkan emekçiler Hüsnü Mübarek başkanlığındaki zorba yönetime ve emperyalistlere korku salıyor." dedi.

İşçi emekçilerinin ve ezilen halkların kalbinin baskı ve sömürüye karşı yükselen her hareketin yanında attığını kaydeden Bölükbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Yükselen her direniş başka ülkelerde ama aynı baskı ve sömürü altında yaşayan kitlelere örek oluyor, umut taşıyor. Kitlelerin öfkesi emperyalistleri ve işbirlikçilerini korkudan titretiyor. Bölgedeki diğer diktatörler kendilerinin de sonunda ne olacağını görerek panikle çare arıyor. Ama sömürücülerin hiçbir çabası çare olmayacak. Emekçi kitlelerin yıkıcı gücü karşısında sömürü düzeni yerle bir olacak."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs