En Sıcak Konular

'Yunanistan'ın imajı değişiyor'

29 Ocak 2011 13:25 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Ülkedeki ekonomik krizle ilgili mücadele çerçevesinde alınan önlemlerin olumlu sonuçlar getirdiğini belirterek, ''Yunanistan'ın dışarıdaki imajının değişmeye başladığını'' söyledi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Davos'ta düzenlediği basın toplantısında Yunan ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Papandreu, ''Davos'ta geçen yıla oranla Yunanistan'a olan bakış açısında olumlu yönde büyük değişiklikler gözlemlediğini'' belirtti.

Papandreu, Yunanistan'ın, mali krizle mücadelede büyük fedakarlıklara katlandığını, bu durumun da herkes tarafından takdir edildiğini ifade ederek, ''Alınan önlemlerin önemli sonuçlar getirdiğini herkes kabul ediyor. Yunanistan, güvenilirliğini yeniden kazanıyor'' dedi.

Yunanistan'la ilgili atmosferin değişmesinde Avrupa'nın mali destek mekanizmasının da önemli rolü bulunduğunu belirten Papandreu, borçların, Avrupa tarafından sadece Yunanistan'ın özel bir sorunu olarak değil, Avrupa'nın bir sorunu olarak kabul edildiğini söyledi.

Papandreu, sorular üzerine, ekonomik krizin, Yunanistan için olduğu kadar tüm Avrupa için de bir fırsat oluşturduğunu ifade ederek, ''Avrupalı liderler bunun farkındalar. Bu yüzden Avroyu destekliyorlar ve bununla ilgili kararlar önümüzdeki günlerde alınacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin aldığı sert önlemlerle ilgili soruları yanıtlayan Papandreu, bu konuda Yunan halkının duyduğu öfke ve adaletsizlik duygularını paylaştığını ancak kendisi gibi halkın da ülkenin değişmesi için bu önlemlerin kaçınılmaz olduğunun farkında olduğunu ifade etti.

Papandreu, önlemlerin Uluslararası Para Fonu (IMF) ve AB'nin baskısıyla alınmadığını, kriz olmasaydı bile bu önlemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğinibelirterek, ''Çoğu, krizin başında olmak üzere çok önlem aldık. Özellikle memur maaşları ve emeklilerle ilgili çok sert uygulamalar getirdik. Buna rağmen halk bu zor durumda bile bizi destekliyor, çünkü ülkeyi değiştirdiğimizin farkında'' diye konuştu.

Papandreu, ''Yunanistan'ın borçlarının yeniden düzenlenmesine'' ilişkin bir soru üzerine de böyle bir olasılığın söz konusu olmadığını vurgulayarak, ''Yunanistan böyle bir şey yapacak olsaydı, daha krizin başında yapardı. Krizden çıkmak için elimizde bir yol haritası var. Doğru yoldayız, yeniden düzenlemeye gitmiyoruz'' şeklinde konuştu.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs