En Sıcak Konular

Oylamaya 5 kala!

0 0 0000 00:00 tsi
Oylamaya 5 kala! İlk tur oylamayla ilgili rakam ayrıntıları belli oldu. Destek beklenen Yaşar Nuri Öztürk sert sözlerle yüklendi. AKP jet hızıyla toplandı. Oylamadan önce son durum şöyle. 

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin 11'inci cumhurbaşkanı için ilk tur oylama yarın yapılacak. Köşk adayı Abdullah Gül, destek arayışlarına bugün de devam edecekti.

Ancak TBMM'de 1 milletvekili ile temsil edilen Genç Parti, Gül'e randevu vermedi. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile üç bağımsız vekil de oylamaya katılmayacaklarını açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun toplanacağı yönünde bir haber geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gül de bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

Partilerin tavrı

367 tartışmasında DYP ve ANAVATAN kararlarını henüz açıklamadı, ancak dün hükümete yaptıkları "cumhurbaşkanını yeni parlamento seçsin" çağrısı tavırlarını az çok belli etti.      Meclis'te birer milletvekilleri olan Genç Parti ve Halkın Yükselişi Partisi'nden de Gül'e olumsuz yanıt geldi.
     
Yaşar Nuri Öztürk: "Tek yumurta üçüzleri..."

Gül'ün "sevip, saydıkları ve değerli buldukları bir şahsiyet" olduğunu, ancak "AK Parti'nin bir temsilcisi olarak Köşk'e çıkmaya aday olduğunu" ifade eden Yaşar Nuri Öztürk, AK Parti'nin, parti dışından bir aday göstermesi gerektiğini kaydetti.

Halkın, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ü "tek yumurta üçüzleri" olarak değerlendirdiğini ileri süren Öztürk, "Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanlık... Siyasi İslam üzerine siyaset yapmış, bu nedenle 3 partisi kapatılmış zihniyetteki 3 şahsiyet, devletin 3 temel noktasında oturuyor" dedi.

Öztürk, "Sayın Gül, Erbakan'ın gerçek dışı belge düzenlemek suretiyle zimmet suçundan yargılandığı ve mahkum olduğu davada, aynı suçla suçlanmıştır. Bir cumhurbaşkanının zimmet suçundan yargılanması, kabul edilemez bir durum. HYP olarak, böyle tarihsel bir seçimde tedirginliğe katkı vermiş olmamak için cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili Meclis oturumlarına katılmama kararı almış bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
 



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs