En Sıcak Konular

Bir açıklama da Putin'den!

0 0 0000 00:00 tsi
Bir açıklama da Putin'den! Başbakan Erdoğan Meclis parti grubunda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Bir açıklama da Moskova'dan geldi. Rus meclisi Duma'da konuşan Putin aday olacak mı? İşte Putin'in kararı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2008'de yapılacak devlet başkanı seçiminde yeniden aday olmayacağını yineledi.

Putin, Rusya Federasyon Konseyi'nde parlamentonun alt kanadı Duma milletvekillerinin de hazır bulunduğu son ulusa sesleniş konuşmasında, "Gelecek ulusa sesleniş konuşması, başka bir devlet başkanı tarafından yapılacak" dedi.
 
Halefi konusundaki tartışmalara da gülerek değinen Putin, "Siyasi bir iradeyi açıklamak benim için zamansız olur" demekle yetindi.
 
"İçişlerimize müdahale için para akışı var"

"Batılı güçlerin, ülkedeki seçim sürecine, demokrasi yanlısı örgütlere para yardımında bulunarak müdahale ettiği" yolundaki eleştirilere de işaret eden Putin, "Dışarıdan içişlerimize müdahale etmek için gelen para akışında artış var. Sözde demokrasi söylevlerini kullananlar eskiye dönmek istiyorlar. Bunlardan bazıları ülkenin ulusal zenginliği talan etti, bazıları halkı ve devleti soydu. Bazıları da bizi ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızdan etmeye çalıştı" diye konuştu.
 
Putin, sivil toplum örgütlerine hangi ülkelerin maddi yardımda bulunduğu konusunda ipucu vermezken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu ay başında yaptığı açıklamada, ABD'nin ülkedeki sivil toplum örgütlerine para akıttığı suçlamasında bulunmuştu.
 
Putin'in konuşmasının başında kalp yetmezliğinden hayatını kaybeden Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin için saygı duruşunda bulunuldu. Dün Duma'da Yeltsin için yapılan saygı duruşunda ayağa kalkmayıp Yeltsin'e kızgınlıklarını açıkça dile getiren Rus Komünist Partisi milletvekilleri de, Putin'in çağrısı üzerine saygı duruşuna kalktı.
 
NATO açıklama bekliyor
 
Bu arada NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Putin'in, Moskova'nın, Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması (AKKA) çerçevesindeki yükümlülüklerini askıya alacakları yönündeki ifadeleriyle ilgili açıklama beklediklerini bildirdi.
 
De Hoop Scheffer, Oslo'da yapılacak İttifak üyesi ülkelerle Rusya'nın dışişleri bakanının katılacağı NATO-Rusya Konseyi toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Putin'in sözlerine açıklık getirmesini beklediğini söyledi.
 
Jaap de Hoop Scheffer, İttifak üyelerinin, Rusya'nın kendi taahhütlerini yerine getirmesi durumunda anlaşmayı onaylamak istediğini kaydetti. NATO, Rusya'nın, Gürcistan ve Moldova'da kalan askerlerini çekmesini istiyordu.
 
Putin "anlaşmaya saygı gösterilmiyor" demişti
 
Putin, Avrupa'daki konvansiyonel silahların kontrolünü öngören AKKA'ya imza atan devletlerin anlaşmaya saygı göstermediklerini, ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze savunma sistemi unsurları yerleştirme planlarının durumu "daha da kötü" hale getirdiğini söylemişti.
 
NATO ülkelerine önerdiği müzakerelerde Rusya'nın şikayetlerine çözüm bulunmaması halinde Moskova'nın AKKA'dan tamamen çekilmeyi gündemine alacağını kaydeden Putin, NATO ülkelerinin Rusya'nın sınırlarına askeri üsler inşa ettiğini ve tüm ülkeler bu anlaşmayı onaylayıp uygulayıncaya kadar, anlaşmanın uygulanması konusunda moratoryum ilan etmenin uygun olacağını gözözünde bulundurduğunu ifade etmişti.
 
NATO ülkelerinin anlaşmaların şartlarını çeşitli bahanelerle uygulamaktan kaçındıkları sırada Rusya'nın sınırları içindeki silahlı kuvvetlerin sevkiyatını sınırlandırmasının "tarihi bir hata" olduğunu söyleyen Putin, bu konunun Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Oslo'daki NATO-Rusya Konseyi toplantısında ele alınmasını önerdiğini de belirtmişti.

CNNTurk



Bu haber 261 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs