En Sıcak Konular

“Oylamaya katılmayın diyenlere aldanmayın!”

0 0 0000 00:00 tsi
“Oylamaya katılmayın diyenlere aldanmayın!” O AKP'den yolsuzluk iddialarının üzerine gittiği için ihraç edilen ve yalnız bırakılan bir milletvekili... Buna rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacağını ilan ediyor... Milletvekillerine seslenen bağımsız milletvekili Fuat Geçen “parlamenter

Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl katılmaya karar verdiği sorusunun kendisine yöneltilmesini garip karşılayan Vekil Fuat Geçen, "Aslına bakarsanız katılmamayı hiç düşünmedim. Bunu düşünmeye hakkım yok. Bu seçime katılmayarak krize sebebiyet verirsem, topluma karşı mahcup olurum. Bunun sorumluluğu büyük olur" diyor.

AKP'den ihraç edilen milletvekili Fuat Geçen, oylamaya neden katılacağını iyibilgi'ye anlattı. "Bu şahıs değil millet meselesidir. Anayasa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parlamentoyu görevlendirdi. Bu görevi yerine getirmek yerine, dışarıda oturmak hiç de demokratik bir tutum değildir" şeklinde konuştu.

"AKP'den ihraç edilmeme rağmen meclisteki oylamaya katılıyorum. Şahsi duygularımı bir kenara itiyorum" diyerek diğer milletvekillerine örnek olan Geçen şöyle dedi:

"Biz milletvekillerine duygusal davranmak, kişisel hırslarımızı ve özel ilişkilerimizi devlet yönetimi gibi önemli bir mevzuya karıştırmak yanlış bir davranış. Meclisteki görevlerimizi yerine getirmeye mecburuz. Halk bizi, onları mecliste temsil edelim diye seçti. O insanı Cumhurbaşkanı seçerim ya da seçmem. Bu halkın bana güvenerek verdiği tercih yetkisidir. İstediğim gibi kullanırım. Fakat seçmenime karşı görevimi yerine getirmek durumundayım."

Bağımsız Milletvekili Fuat Geçen sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekili seçimlerinde yeterli oyun tek bir parti ile sağlanamayacağı günler düşünülerek, seçime katılım zorunluluğu getirilmiş. Buradaki amaç, yeterli oy sayısının olmadığı hallerde meclis çoğunluğunun Anayasa'nın isteği ile bir araya getirilerek konsensüs ile seçimin yapılmasıdır."

"Bu seçime katılmayarak krize sebebiyet verirsem, topluma karşı mahcup olurum. Bunun sorumluluğu büyük olur" şeklinde görüş bildiren Geçen, "Demirel'i de, Özal'ı da meclis seçti. Şimdi ortada farklı, anormal bir durum yok. Şimdi Abdullah Gül'ü de meclis seçecek. Anayasa'nın hükmü budur." diyor.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, bir internet sitesinde yayınlanan habere göre, milletvekillerini seçime katılmamaları için uyardığı şeklindeki iddiaları sorduğumuz Milletvekili Fuat Geçen'in söyledikleri oldukça düşündürücü: "Parlamenter rejimi tehlikeye sokacak dış müdahaleler bu ülke için hiçbir dönemde hayırlı olmadı, olmayacaktır. Milletvekillerinin hür iradesine engel olanları halk affetmeyecektir. Bu seçime katılmamak, parti karşıtlığından öte bir sorgulama gerektiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi AKP projesi değil, parlamenter rejimin gereğidir. Mağduriyet ve mazlumiyet ayrı şey. Parlamenter rejimi tehlikeye atmak ayrı şey..." 

www.iyibilgi.com



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,131 µs