Son dakika... Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru TBMM aritmetiği sürekli değişiyor… İstifalar, iknalar, vazgeçmeler, Genel Kurul’a  girecekler, girmeyecekler, ortadan kaybolanlar, şüphelilerin" /> Son dakika... Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru TBMM aritmetiği sürekli değişiyor… İstifalar, iknalar, vazgeçmeler, Genel Kurul’a  girecekler, girmeyecekler, ortadan kaybolanlar, şüphelilerin"/>

En Sıcak Konular

Son durumu ‘iyibilgi’den izleyin: 358! 

0 0 0000 00:00 tsi
Son durumu ‘iyibilgi’den izleyin: 358!  Son dakika... Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru TBMM aritmetiği sürekli değişiyor… İstifalar, iknalar, vazgeçmeler, Genel Kurul’a  girecekler, girmeyecekler, ortadan kaybolanlar, şüphelilerin

Millitvekilleri üzerinde tam saha pres sadece AKP üzerinden gelmiyor. Hemen tüm partiler ve ileri gelenleri tüm partilerin milletvekillerini ve bağımsızları sıkıştırıyor. Hal böyle olunca TBMM aritmetiği neredeyse sürekli değişiyor.

İşte son durum ve analizi…

AKP: 353 (TBMM Başkanı Arınç oyu kullanamayacağı için 352. Aslında bu sabah AKP’nin sandalye sayısı 354’tü. Ancak Hamza Albayrak’ın istifası ile 353’e geriledi.

CHP: 152 (Bu sabah CHP’nin de bir fazlası vardı. Ancak İnal Batu’nun istifası ile 152’ye geriledi. Batu’nun resmi istifası TBMM Başkanlığı’na uluşmış değil ama DYP’ye geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.)

ANAP: 20 (İşte Cumhurbaşkanlığı süresince sandalye sayısına bakılmadan TBMM’nin en güçlü partisi… ANAP hala karar vermiş değil. Bir grup kararı alınamadığı ve değerlendirme sürdüğü için net bakışı bilinmiyor. Ancak 1 milletvekili oturuma katılacağını açıkladı. 1 Milletvekilinin durumu ise bilinmiyor. Yani katılabilir. Bu durumda 2 milletvekilinin oturuma katılabileceği düşünülebilir. Ancak Ankara kulisleri grubun “serbest” bırakılması halinde “şu an için” 4-6 arası milletvekilinini oylamaya girebileceğiri dillendiriyor.)

DYP 4: Tartışma yok. Katılmayacaklar.

Bağımsızlar 10: Onların sayısı bu sabah 9’du. AKP’den gelen istifayla 10’a ulaştı. Bağımsızların durumu-politik varyantlar her zaman değişebilir ama-oldukça net. 4 milletvekili oturuma katılacak. Geri kalan 6 vekil katılmayacaklarını deklare etti.

Geri kalan partilerin, HYP, SHP, GP milletvekillerinin hiçbiri oylamaya katılmayacak. Bunlar kesinleşti. Buna göre genel kurula girecek milletvekili sayısı şu an itibariyle 257 ile 262 arasına sıkışmış bulunuyor. iyibilgi’nin analiz ve isihbaratlarına göre ise “şu an”ki rakam: 358!



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs