En Sıcak Konular

Suikastçinin babası: "Teziç'ten özür dileyeceğim"

0 0 0000 00:00 tsi
YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e suikast girişiminde bulunan 26 yaşındaki Nurullah İlgün’ün, Erzurum’un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Akşar Bucağı'nda oturan babası 54 yaşındaki Korkmaz İlgün, “Oğlumu tuzağ

Fenalaşan baba İlgün doktor gözetimine alınırken, gözyaşlarını tutamayan anne Elanur İlgün ise “Yavrum çalışmaya gitmişti. O öyle şey yapamaz” diye konuştu.


Erzurum'un 2 bin 500 nüfuslu Akşar Bucağı'ndaki 4 çocuklu İlgün Ailesi en büyük çocukları olan Nurullah İlgün’ün, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e suikast girişiminde bulunduğunu televizyon haberlerinden öğrendi. Türkiye Kömür İşletmeleri'nden (TKİ) emekli olan baba Korkmaz İlgün, haberleri izlerken sinir krizleri geçirdi. Çağrılan doktor tarafından muayene edilen ve üzerindeki şoku uzun süre atamayan Korkmaz İlgün, “Oğlum Nurullah iyi bir çocuktu. Böyle bir şey yapmaz. Oğlumu tuzağa düşürdüler” dedi.

İlk fırsatta Ankara'ya gideceğini söyleyen Korkmaz İlgün, “YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e gidip kendisinden oğlum adına özür dileyeceğim” diye konuştu.

İSTANBUL'A ÇALIŞMAYA GİTMİŞTİ

Nurullah İlgün'ün annesi Elanur İlgün ise oğlunun böyle bir işe kalkışmasına şaşırdığını söyledi. Çocuklarından evli olan 23 yaşındaki Fırat'ın Ankara'da, 21 yaşındaki Serpil'in de İzmir'de oturduğunu belirten Elanur İlgün, “Nurullah 6 yıl önce İstanbul'a çalışmaya gitmişti. Yanımızda sadece ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki oğlumuz Vedat kaldı” dedi.

Oğlu Nurullah'ı, 6 ay önce kardeşi Fırat'ın düğünü için Akşar'a geldiğinde gördüğünü belirten Elanur İlgün, “İstanbul'da 6 yıldır çalışıyordu. Özel güvenlik kursuna gitmişti. Orada özel güvenlikçi olmuştu. Telefonla sık sık görüşüyorduk. Çalışıp para kazanacaktı da onu evlendirecektik. Yavrumu kimler nasıl kandırdı şaşıyorum. Bir an önce onu görmek istiyorum” diye konuştu.

Nurullah İlgün'ün dayısı Filid Şara da “Biz karakolun önünden bile geçmemiş bir aileyiz. Yeğenimin YÖK’le falan işi olmazdı. Bu işte birşey var” diye konuştu.

AMCASININ OĞLU GAZİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e suikast girişiminde bulunan Nurullah İlgün'ün amcasının oğlu 35 yaşındaki Aytaç İlgün de Güneydoğu gazesi. Silahlı Kuvvetkler'de uzman çavuş olarak görev yaparken 1997 yılında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde çatışmada yaralanınca malulen emekli olduğunu belirten Aytaç İlgün, “Çukurcu'da sınırın sıfır noktasında yapılan ‘şafak operasyonu’ sırasında açılan ilk ateş sırasında sağ omuzumdan ve ayağımdan yaralandım ve daha sonra malulen emekli oldum” dedi.

Kuzeni Nurullah'ın, YÖK Başkanı'nu suikast girişiminde bulunduğunu öğrenince şoke olduğunu belirten gazi Aytaç İlgün, “Korkmaz amcamın oğlu Nurullah vatansever, ülkesine ve bayrağına söz söylettirmeyen bir insan. Erdoğan Teziç’e neden saldırıda bulunsun? Bu çocuk yüzde 99 kandırılmıştır. İnşallah altından bir örgüt çıkmaz. Bizim ailemizde polis, asker çoktur. Vatanımıza, milletimize bağlı insanlarız” diye konuştu.

 
hürriyet



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs