En Sıcak Konular

367 kavgası CHP'yi fena karıştırdı

0 0 0000 00:00 tsi
367 kavgası CHP'yi fena karıştırdı TBMM'deki yarınki oylama öncesi CHP'de ilginç gelişmeler yaşanıyor. CHP'li bir vekil oylamaya gireceğini açıkladı. CHP'de bazı vekillerinin oylamaya katılabileceği belirtiliyor.

TBMM'de yarın cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. CHP'ye göre oylamada 367 vekilin bulunması şart. Ancak CHP'de ilginç bir gelişme oldu. CHP'li bir vekil yarın oylamaya gireceğim dedi. İşte oylama öncesi ablukaya alınan milletvekili..

CHP Hakkari Milletvekili Esan Canan, partisinin genel başkanı Deniz Baykal'a isyan bayrağı açtı. Canan, Deniz Baykal'ın cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.Canan, CHP'de bazı milletvekillerinin oylamaya katılabileceğini belirtti.

Esat Canan'ın tepkisine neden olan diğer bu konu Baykal'ın 'CHP'li milletvekilleriyle görüşmemesi'.

Ancak CHP'yi karıştıran ve Canan'ın abluka altına alınmasına neden olan konu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimi için Esat Canan'ın da 'oylamaya katılabilirim' demesi. Çankaya seçimi için genel kurulda 367 vekilin hazır olmasını savunan CHP kurmayları Canan'ı bu yüzden ikna etmeye çalışıyorlar. Hatta TBMM'de bir 'ikna odası' kurup burada, Canan'a oylamaya girmemesi konusunda baskı yaptıkları iddia ediliyor... Esat Canan'ı ablukaya alan ve oylamaya girmemesi konusunda ikna etmeye çalışan CHP'li ise İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu...

CHP lideri Deniz Baykal'ın, cumhurbaşkanlığı sürecini tek başına belirlemesi CHP'de isyana yol açtı. Baykal'ın CHP grubunda milletvekillerinin görüşlerini almaması ve Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıklaması partiyi karıştırırken, CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Baykal'a sert tepki gösterdi.

CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan Yeni Şafak'a yaptığı açıklamalarla CHP'nin cumhurbaşkanlığı stratejisine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi önemli bir süreçte CHP yönetiminin milletvekillerinin görüşlerini almadığını hatırlatan Canan, “CHP'nin geleneğinde grup toplantılarının büyük önemi vardır. Ama CHP bu süreçte hiç grup toplantısı yapmadı. Parti yönetimi milletvekillerinin görüşlerinin ne olduğunu sormadı ve bir strateji belirlemedi. Başbakan bile bu süreçte milletvekillerinini tek tek görüşlerini aldı” dedi.

BAYKAL'IN YANLIŞLARININ SONU

Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay ise, “Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nın aynı parti elemanı olması rejimi büyük bir çıkmaza sokacaktır. Ancak, bu noktada CHP yönetimini ve Baykal'ı çok eleştirdim, eleştiriyorum. Baykal'ın tavrı bu ortamın hazırlanmasının da nedeni oldu. Sadece tek bir kişiye odaklandı. 'Tayyip Erdoğan aday olamaz' diyerek bunun üstünden çalışma yürüttü” diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ise “Gelinen nokta Deniz Baykal'ın büyük yanlışlıklarının bir sonucudur. Baykal, işi şahsa kilitlemiştir. Bu büyük bir yanlış ve hata olmuştur” dedi.

Başsavcının peşine takılmamalıydık

Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun gündeme getirdiği 367 tartışmalarına değinen CHP'li Esat Canan, “Cumhurbaşkanı seçimi Meclis'in konusudur. Siyasi bir konudur, Parlamento'nun halletmesi gerekir. Mahkemeye kadar götürülmüş olmasını doğru bulmuyorum. Emekli bir cumhuriyet başsavcısının peşine takılarak CHP'nin hareket etmesini de hiç doğru bulmuyorum. CHP'nin hukukçu birçok kurmayı vardır. Bu konuda mütalaa verecek Anayasa hukukçuları vardır.

Ama eski bir başsavcının görüşleri ile hareket edilmektedir” dedi. Esat Canan, 367 tartışmasının anayasal temelinin bulunmadığınını altını çizerek, “Anayasa ve içtüzük açıktır. Karar yeter sayısı ve toplantı yeter sayısı açıktır. Hukukçu kişiliğime dayanarak şunu söylüyorum, Anayasa Mahkemesi bunu reddedecektir. Anayasa Mahkemesi'nin bunu reddetmesinin sonuçlarını ise çok iyi düşünmek gerekir” diye konuştu. Canan, CHP'de bazı milletvekillerinin oylamaya katılabileceğini belirtti.

Cafesiyaset 



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,505 µs