En Sıcak Konular

Mekke'den Konya'ya hasta nakli

0 0 0000 00:00 tsi
KONYALI 75 yaşındaki Mustafa Can ve eşi 67 yaşındaki Nazmiye Can ile birlikte umre için gittiği Mekke'de rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Beyninde damar tıkanıklığı teşhisi konan Can, 31 bin dolara kiralanan ambulans uçakla Cidde'den Konya'ya geti

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Can'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Karatay İlçesi'nde yaklaşık 50 yıldır kitapçılık yapan 4 çocuk babası Mustafa Can, eşi Nazmiye Can ile birlikte 10 Nisan'da umre için Mekke’ye gitti. 12 Nisan’da rahatsızlanan Mustafa Can, kaldırıldığı El Cihad Hastanesi’nde, beyninde damar tıkanıklığı teşhisiyle tedavi altına alındı. İlk tedavisi burada yapılan Can’ın Konya’da bulunan yakınları ile Balıkesir’de yaşayan doktor oğlu Mehmet Can’a haber verildi. Aile, hastane ile irtibata geçerek Mustafa Can’ın durumu hakkında bilgi aldı. Solunum cihazına bağlanan Can’ın uzun yolculuğa dayanamayacağını bildiren doktorlar, nakline 13 gün izin vermedi. Daha sonra ilk tedavisi tamamlanan Can'ın ambulans uçakla Konya’ya nakledilebileceği bildirildi.

Mustafa Can'ın ailesi, Konya'ya getirilmesi için bir uluslararası hasta nakil firmasıyla anlaştı. Can bir doktor ve hemşire eşliğinde, ambulansla, 70 kilometre uzaklıktaki Cidde’ye götürüldü. Can, buradan, 31 bin dolara kiralanan ambulans uçakla Konya'ya hareket etti.

Can'ı getiren ambulans uçağın 23.30’da Konya Havaalanı’na ineceğini öğrenen yakınları, saatler önce beklemeye başladı. Yaklaşık 3 saat süren heyecanlı bekleyiş, uçağın piste indiği haberi ile yerini gözyaşlarına bıraktı. Mustafa Can, sedye ile uçaktan indirilip, ambulansla Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eşi Nazmiye Can ise çocuklarına ve torunlarına sarılıp ağladı.

Mustafa Can'ın durumunun iyi olduğunu belirten, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Anastezi Uzmanı Dr. Cengiz İşbilen, “Solunum cihazından çıkardık ve hasta kendisi nefes alıp vermeye başladı. Sabah saatlerinde yavaş yavaş sıvı gıdalarla beslenimine de başladık. Durumu şu anda gayet iyi. Mekke’de de tedavisi oldukça iyi yapılmış. Yarın yoğun bakımdan servise çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

hürriyet



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs