En Sıcak Konular

Toplu ulaşım ücretlerine zam

25 Ocak 2011 16:21 tsi
Otobüs ve dolmuş ücretlerine zam yapıldı...

Bursa Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karara göre, dolmuş fiyatları uzun hatlarda 1,50 liradan 1,75 liraya, BursaRay hafif raylı sistem hatlarında 1,10 liradan 1,25 liraya, belediye otobüslerinde orta hatlarda 1,45 liradan 1,60 liraya çıkarıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şoförler, Servis Taşımacıları, Minibüsçüler ve Özel Halk Otobüsçüleri Odalarının fiyat artışı talebi üzerine toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım fiyatlarını yeniden belirledi.

Alınan karara göre, Bursa'da toplu ulaşım ücretleri, 1 Şubat Salı tarihinden itibaren zamlı olarak uygulanacak. Yeni tarifeye göre, Bursa'da dolmuşların fiyat tarifesi kısa hatlarda 1,40 liradan 1,60 liraya, uzun hatlarda 1,50 liradan 1,75 liraya çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi (BOİ) otobüsleri ve özel halk otobüslerinde uygulanan bilet tarifesi de kısa hatlarda 1,40 lira yerine 1,50 lira, orta hatlarda 1,45 lira yerine 1,60 lira, uzun hatlarda ise 1,65 lira yerine 1,75 lira olarak uygulanacak. BursaRay hafif raylı sistem hatlarında tam biniş ücretleri 1,10 liradan 1,25 liraya, indirimliler de 0,70 liradan 0,85 liraya yükseltildi.

Kısa hatlardaki minibüs ücretleri 1.25 liradan 1.40 liraya, çıkarılırken, doğu hattında çalışan minibüsler, 1,50 lira yerine 1,60 liradan yolcu taşıyacak. İşçi servis taşımacılığı ücretlerinde yapılan değişikliğe göre de 45 yolcu taşıyan otobüsler 100 lira, 25 yolcu kapasiteli otobüsler 70 lira, 18 yolcu kapasiteli otobüsler 60 liraya ve 14 yolcu taşıyabilen minibüsler de 45 liraya servis yapabilecek.

Öte yandan entegre bilet sistemine dahil araçlar arasında ilk binişten itibaren 75 dakika içinde aktarma yapılması halinde toplam ücretten tam için 1,00 lira, indirimli için de 0,60 lira aktarma indirimi yapılacak olup, belirtilen sürede yapılacak 2. veya 3. aktarmalarda da aynı aktarma indiriminden yararlanılabilecek. (AA)



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs