En Sıcak Konular

"Hepimiz Türküz, hepimiz Meteyiz"

0 0 0000 00:00 tsi
ŞIRNAK’ta PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Komando Asteğmen 25 yaşındaki Metehan Atmaca, memleketi Amasya’nın Suluova İlçesi’nde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit babası Mehmet Atmaca, “Onunla bir kaç gün önce konuştuk. Ona ‘Dikkat et oğlum. Tehlikeli yerlere gidiyorsun’ demiştim. O da bana ‘Baba ben şehit olmaya gidiyorum’ dedi. ‘Mayına basıp sakat kalacağıma kafama mermi yiyip şehit düşeyim’ derdi. Duaları kabul oldu'' diye ağladı. Törene katılan Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel de gözyaşlarını tutamadı.

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından Şırnak’ta yapılan operasyonlar sırasında Küpeli Dağı bölgesinde şehit düşen Piyade Komando Asteğmen Metehan Atmaca, son yolculuğuna memleketi Amasya’nın Suluova İlçesi’nde uğurlandı. Dün akşam Ankara’dan Merzifon 5'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı’na askeri uçakla getirilen şehidin cenazesi, buradan da karayolu ile Suluova İlçesi Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bu sabah Devlet Hastanesi’nden alınan şehit Atmaca'nın cenazesi Yeni Mahalle’deki evine getirildi.

KARDEŞLERİ TABUTUNU TAŞIDI

Şehidin tabutunu Kıbrıs’ta teğmen olarak görev yapan kardeşi Alper Atmaca ile ağabeyi Uğur Atmaca taşıdı. Mahallede bulunan tüm evlere Türk bayrakları asıldı. Yüzlerce öğrenci de öğretmenlerinden izin alarak cenaze törenine katıldı.

İşletme Fakültesi mezunu olan şehit Metehan Atmaca’nın tabutu evinin önüne getirildiğinde annesi Havva Atmaca, ikizi Meltem ve ablası Neslihan Atmaca sinir krizleri geçirdi. Şehidin annesi ile kardeşlerini aile yakınları ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

TABUTA FENERBAHÇE FORMASI

Anne Havva Atmaca oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, “Sana nasıl kıydılar. Hainler'' diyerek ağıt yaktı.
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun üstüne çok sevdiği Fenerbahçe’nin forması konuldu. Burada yapılan törenin ardından şehidin tabutu ağabeyleri Uğur ve Alper ile babası Mehmet Atmaca’nın omuzlarında cenaze aracına konuldu. Törene askeri kıyafetiyle katılan Teğmen Alper Atmaca, gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT OLACAĞI İÇİNE DOĞDU

Şehit Metehan Atmaca’nın izne geldiğinde şehit olacağını söyleyerek bazı eşyalarını ve elbiselerini de arkadaşlarına dağıttığı belirtildi. Oğlu ile bir kaç gün önce telefonla konuştuğunu ve ona dikkat etmesini söylediğini belirten baba Mehmet Atmaca, “Onunla bir kaç gün önce konuştuk. Ona ‘Dikkat et oğlum. Tehlikeli yerlere gidiyorsun’ demiştim. O da bana ‘Baba ben şehit olmaya gidiyorum’ dedi. ‘Mayına basıp sakat kalacağıma kafama mermi yiyip şehit düşeyim’ derdi. Duaları kabul oldu. Benim oğluma gazi olmak yakışmazdı. Türk bayrağının olduğu her yerde canımı vermeye hazırım derdi. Bu vatanı çok seviyordu. O herşeyin en iyisini yapardı. 1 ay önce izine geldiğinde de ‘Baba ben şehit olmaya gidiyorum’ demişti'' diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Evinin önünden 10 bin kişinin ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Hepimiz Türküz, hepimiz Mete’yiz’ sloganları eşliğinde 2 kilometre yürüyerek Hacı Mustafa Camisi’ne getirilen şehidin cenaze törenine, burada Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel ile Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya da katıldı. Türk bayrakları ile törene katılan Suluovalılar, ‘Hepimiz Türküz’ diye bağırdı. Törende bazı vatandaşlar ‘Barzani'nin hakaretleri sizi utandırmıyor mu?’, ‘Askerimiz yan gelip yatarak şehit olmadı’ gibi dövizler de taşıdı.

TUĞGENERAL ESENYEL AĞLADI

Hacı Mustafa Cami’nde kılınan öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra yapılan duada Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel gözyaşlarını tutamadı. Baba Mehmet Atmaca’nın elini öpen Tuğgeneral Esenyel, şehidin teğmen kardeşi Alper Atmaca’ya da başsağlığı diledi. Camiden tekbir sesleri ve ‘şehitler ölmez’ sloganları ile omuzlara alınan cenaze aile kabristanlığında toprağa verildi. 



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,451 µs