En Sıcak Konular

'Türkiye'nin geleceği AB'de, ancak...'

24 Ocak 2011 22:17 tsi
'Türkiye'nin geleceği AB'de, ancak...' Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, "Türkiye'nin geleceğinin AB'de olduğunu, ancak buna giden yolun kolay olmadığını" söyledi.

Papandreu, Yunan Parlamentosu'nda parti liderleri düzeyinde yapılan ''milli konular'' içerikli gündemdışı oturumda, Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs meselesi konularına değindi.

Türkiye'yi ziyareti öncesinde kendisine yöneltilen önyargılı eleştirilerden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getiren Başbakan, her türlü dinleyici önünde ve her ortamda tereddütsüz konuşabileceğini belirterek, "Eğer doğruları söylüyorsan, korkacak hiçbir şeyin yoktur" ifadesini kullandı.

Türk-Yunan yakınlaşması yönünde izlenen politikaya şüpheyle yaklaşıldığını kaydeden Papandreu, ''Türk tarafının tahriklerinin son bulmadığını, ancak buna rağmen barışa odaklanılması gerektiği" düşüncesini dile getirdi.

"Türkiye'ye barış istediğimizi söyledik, ancak savaş tehditleri veya milli egemenliğimizin ihlali AB içinde yer bulmamaktadır" diyen Başbakan Papandreu, "bunların Türkiye'ye yarar getirmeyen, avantaj sağlamayan davranışlar olduğunu" savundu.

Ege'deki mevcut durumun değişmeyeceğini, Yunanlı pilotların da her daim hazırda bulunduklarını söyleyen Papandreu, "Türkiye'nin geleceği AB'dedir, ancak yol kolay değil' dedi.

Papandreu, konuşmasında "Bir kaç ay içinde Türk-Yunan ilişkilerine yeni bir soluk aldırdık. 22 anlaşma imzaladık. Aynı yolda devam edeceğiz'' ifadesini de kullandı.

Hükümetin izlediği politikanın tüm komşu ülkeler ile münhasır ekonomik bölgenin belirlemesi yönünde olduğunu kaydeden Papandreu, diğer yandan, "karmaşık ve komplike" olarak nitelendirdiği 'kıta sahanlığı' konusunun hala var olmaya devam ettiğini ve karalılıkla ele alınması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Papandreu, Atina'nın Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitri Hristofyas'ın çabalarını desteklediğini vurgulayarak, 'Türk tarafının süreci çıkmaza sürüklemeye çalıştığı" savını ileri sürdü.

Papandreu, "Uluslararası toplum ile AB'nin Kıbrıs'ın işgalini legalleştirmesi gibi bir durumun mümkün olmadığı" düşüncesini de dile getirdi.



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs