En Sıcak Konular

'Ajan gazeteciye gerek yok, kapımız açık'

24 Ocak 2011 19:55 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''CHP, seçime nasıl hazırlandığımızı öğrenmek istiyorsa Sayın Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Bey'in ifade ettiği gibi bize bir gazeteciyi ajan olarak falan göndermelerine gerek yok'' dedi.

Hüseyin Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantılarda iç ve dış siyasi gelişmeler ile sosyal ve ekonomik gelişmelerin ele alındığını bildirdi.

AK Parti olarak yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele amacıyla yola çıktıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu:

''AK parti iktidara geldiği zaman cüzi de olsa 1 doların altında geçinen vatandaşlarımız vardı. Bu sıfırlanmıştır. 2 dolar 15 Cent günlük geliri olan, bu gelirle geçinen veya bunun az altında bir gelirle geçinen nüfusumuzun o dönemdeki oranı yüzde 3 civarındaydı. Bu, binde 2'ye düşmüştür. En büyük gelişme bence 4 dolar 15 cent günlük gelire sahip olan insanımızın oranı yüzde 30'du. Bu, yüzde 4'e düşmüştür. Bu son derece önemlidir.

Biz iktidara geldiğimizde topladığımız her 100 liralık verginin 103 lirasını faiz olarak veriyorduk. Şimdi topladığımız vergilerin 23 lirası faize gidiyor. Milli gelirimizin 14,8'ini faize ödüyorduk. Şimdi yüzde 4,5 faize gidiyor. Bu, ekonomideki sağlam gidişin bir göstergesidir.''

-AJAN GAZETECİ-

Bu konuların MKYK ve MYK toplantılarında ele alındığını bildiren Hüseyin Çelik, haziran ayında yapılacak genel seçimlere hazırlandıklarını belirterek, ''37 il başkanımız, 69 da ilçe başkanımız seçimlerde aday olmak için istifa etti'' dedi.

Teşkilat başkanlığının istifa eden yöneticilerin yerine yapılacak atamalar konusunda toplantıda bilgi verdiğini kaydeden Çelik, AK Parti'nin seçime çok kararlı bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

4 yıllık değil, 12 yıllık bir seçim beyannamesi ile halkın karşısına çıkılacağını anlatan Çelik, bunun istikrar ve kararlılık demek olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

''Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayacağız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir vaatte bulunmayacağız, seçim ekonomisi uygulamayacağız, popülizme asla kaçmayacağız. Bakın seçime neredeyse 4 ay gibi bir süre var ve bu ülkede bir seçim ekonomisi yürütülmüyor.

CHP, seçime nasıl hazırlandığımızı öğrenmek istiyorsa Sayın Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Bey'in ifade ettiği gibi bize bir gazeteciyi ajan olarak falan göndermelerine gerek yok. Hiç ajan olarak falan göndermesinler, ismi ile cismi ile göndersinler. Kimi gönderiyorlarsa, neyi öğrenmek istiyorlarsa biz onları ağırlarız. Çayını, kahvesini içiririz, yemeğini de yediririz ve particilik nasıl yapılıyor, siyaset nasıl yapılıyor onunla ilgili olarak onlara ders de vermeye talibiz, hazırız. Tabii ilk dersin adı da samimiyet olacak.

Sadece gönderdikleri bir iki kişiyi değil, daha fazla gönderirlerse onları da eğitmeye ve bu işlerin nasıl yapıldığını da onlara öğretmeye hazırız. Temenni ediyorum ki; Sayın Hurşit Güneş böyle bir şey söylememiş olsun. 'Ajan gönderiyoruz ve AK Partililer nasıl çalışıyor bunu öğrenmeye çalışıyoruz'' dememiş olmasını temenni ederim. Çünkü bu ajan gönderme, vesaire hoş şeyler değil. Biz kapısı açık olan yüreği de açık olan bir partiyiz. Gazeteci arkadaşlarımız bize açık yüreklilikle gelirlerse daha büyük bir mutluluk duyarız.''



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs