En Sıcak Konular

Erdoğan: Köşk'ü ailem istemedi

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin resepsiyonunda "Ailem Köşk'ü istemedi" dedi. "Buruk musunuz?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, erken seçim tartışmalarına da son noktayı koydu: 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimin en erken ağustos sonunda olabileceğini belirterek, "O zaman 2 ay öne almış olursunuz, ne fark eder ki" dedi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığına aday olmamasını da "Ailem istemedi" diye açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin 45. kuruluş yıldönümü nedeniyle dün akşam Sheraton Oteli'nde verilen resepsiyona katılan Erdoğan, soruları yanıtladı. CHP'nin cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda 367 vekilin olması gerektiği yolundaki tezinin mantığı olmadığını belirten Erdoğan, "Ben 367 meselesini saçma buluyorum. Çünkü 1980'den önce uzayan cumhurbaşkanlığı seçimi turları vardı. Herhalde 103 turu bulmuştu, seçilememişti. 1982 Anayasası işte bunu gidermek için düzenleme getirmiştir" dedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda tamamlanıp tamamlanmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, "İnşallah çıkacak. Aklıselim galip gelecek" diye konuştu.

'Ailemle dertleştim'

Erdoğan, cumhurbaşkanlığına kendisinin neden aday olmadığı sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Örgütle bu dertleşmeyi yaptıktan sonra ailemle de yaptım. Doğrusu ailem ve çocuklarım asla ve kesinlikle Çankaya'ya çıkmamı istemedi. Emine Hanım baştan beri buna karşıydı."
"Buruk musunuz?" sorusu üzerine de Erdoğan, "Buruk değilim" dedi.

'En hazırı AKP'

Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren Erdoğan, seçime en hazırlıklı partinin AKP olduğunu söyledi. Seçimin, her halükârda 25 yaşında seçilme hakkını ortadan kaldırmayacak şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ama erken seçim derseniz, nereden bakarsak 3 ay. Haziran, temmuz, ağustos, ağustos sonunu buluyor. O zaman da iki ay öne almış oluyorsunuz. Ne fark eder ki? 25 yaşa seçilme hakkını bir erken seçimde kullandırabilmek için yeni bir anayasa değişikliği gerekir. Eğer buna diğerleri de destek verse biz buna da varız. AKP'nin erken seçimden kaçtığı yok. Ancak ülkenin erken seçime de ihtiyacı yok" diye konuştu.

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bir erken seçimden sonra oluşacak yeni Meclis'in cumhurbaşkanını seçmesi önerisini de değerlendiren Erdoğan, "Bu çağrıyı şık bulmuyorum. Seçime gitsek ve yeni Meclis'te de 367'yi bulamasak o zaman ne olacak, hiç cumhurbaşkanı seçemeyecek miyiz? Bu, sistemle dalga geçmektir. Gayrı ciddi bir yaklaşımdır" dedi.

Milliyet 



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs