En Sıcak Konular

Has Parti'de vekil adaylarını üyeler seçecek

24 Ocak 2011 13:41 tsi
Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Bolu’da üyelerle buluştu. Kurtulmuş üyelerin sorularına cevap verdi.

Has Parti’nin finansman kaynağının üyeler olduğunu bu nedenle de halkın partisi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, aktif üyelik sistemini hayata geçirdiklerini söyledi ve genel başkan ile üye arasında hiçbir fark olmadığını kaydetti. Kurtulmuş milletvekili adaylarının üyeler tarafından seçileceğini açıkladı.
 
Üyelere yönelik kısa bir konuşma yapan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Has Parti yeni ve en hızlı kurulan partidir. Siyasette hiçbir zaman partiler masa başında kurulmaz. Kurulanlar da kısa sürede yok olur. Halkın Sesi Partisi zaten var olan bir partiydi bizler sadece bu süreci hızlandırdık. Türkiye’de özellikle ekonomi alanında halkın geri gittiğini düşünüyoruz. Türkiye büyüyor doğru ama bu büyüme halka yansımıyor.  Ülkenin gerçekten üreten bir ekonomiye ihtiyacı var. Türkiye’nin bu sorunları çözecek bir partiye ihtiyaç var ve bu parti Has Parti’dir” dedi.
 
Has Parti’nin finansman kaynağının üyeler olduğunu bu nedenle de halkın partisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bu nedenle de aktif üyelik sistemini hayata geçirdiklerini söyledi ve genel başkan ile üye arasında hiçbir fark olmadığını kaydetti.
     
YARGI REFORMU MUTLAKA YAPILMALI
 
Bir  üyenin “Türkiye’deki adalet sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Kurtulmuş, “Adalet mülkün temelidir. Sözü laf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Bir ülke fakir olabilir bu bir felaket değildir. Ama adalet duygusu zedelenirse bu o ülke çöker. Son dönemde alınan kararlar adaletin zayıf olduğu duygusuna zarar vermiştir. Sistem ayakta kalmaz. Onun için adaletin sürekli bir şekilde yerine getirildiği bir sisteme ihtiyaç var. Bunun için de biz uzun zamandır Türkiye’de yargı reformuna ihtiyaç olduğunu dile getiriyoruz. Bu yargı reformunu da hükümet yapacaktır ”dedi.

DİZİLERİN TAHRİBATINI RTÜK ÖNLEMELİ
 
Kurtulmuş, “Dizilerin yaptığı tahribatı soran bir üyenin sorusunu da Diziler yüzünden milletimizin manevi dinamikleri ile oynanıyor. Türkiye’de bu yayınlar varsa bunları önleyecek kurumlar da vardır. Bu anlamda RTÜK’e büyük görevler düşmektedir. Diziler küresel kültürü ya da Amerikan kültürünü yaymak için kullanılıyor. Bunu önlemenin tek yolu yerel kültürleri korunmak ve sahip çıkmaktan geçer” diye konuştu.  

hurriyet



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs