En Sıcak Konular

Pakdil: Yargıtay istediğinde hızlı kararlar alabiliyor

24 Ocak 2011 10:25 tsi
TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Hizbullah mensuplarının dosyasını yıllarca erteleyerek tahliye edilmelerine neden olan Yargıtay'ın istediğinde hızlı kararlar alabildiğini söyledi.

Pakdil, ziyaret için geldiği Elbistan'da gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uzun süre gündemde 102. madde nedeniyle yaşanan tahliyelerden Yargıtay'ı sorumlu tutan Pakdil, "Öne alınması gereken, görüşülmesi gereken dosyalar ertelenmiş ve bir infiale yol açılmıştır. İmza vermeyen sanıklarla ilgili olarak alınan hızlı kararlarda istenildiğinde Yargıtay'ın hızlı karar alabildiğinin de göstergesidir." dedi.

Nevzat Pakdil, konuyla ilgili şunları söyledi: "2005'te tutukluluk süreleri ile ilgili karar verilmiş. Bu karar 2010 yılının Aralık ayında da son bulmuştur. Yerel mahkemeler suçlarla ilgili kararını vermiştir. Dolayısıyla kısa süre içerisinde değerlendirilmesi gerekiyordu. Bunu değerlendirecek olan kurum Yargıtay'dır. Yargıtay'ın bir kısım hukuki konularla ilgili olarak, gerekçelerine dayanarak bir kısım dosyaları öne alma öncelik hakkı verdiği, onları değerlendirdiği hepimizin malumudur. Sanıkların durumları ile ilgili olarak dosyalar önlerine gelmiştir. Bunlar büyük davalar, toplumun genelini ilgilendiren davalardır. Onlarla ilgili olarak Yargıtay'ın ehemmiyet meselesi dikkate alınarak önce değerlendirmesi gerekirdi. Ama Yargıtay değerlendirmeyerek bu infiale sebebiyet vermiştir. Buradaki temel sıkıntı bu dosyaların bir an önce karara bağlanmamasıdır. Sonrasında imza vermeyen bir kısım sanıklarla ilgili yeni kararlar alınmıştır. Buradaki olay gösteriyor ki Yargıtay çok seri kararları, öncelikli dosyaları öne çekerek alma imkanına sahiptir."

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs