En Sıcak Konular

Kudüs'ü veriyorlarmış

24 Ocak 2011 09:16 tsi
Kudüs'ü veriyorlarmış Gizli İsrail Filistin belgeleri ortaya saçıldı...

The Guardian gazetesi İsrail ve Filistin arasındaki çok gizli belgeleri tüm dünyaya açıklamaya başladı. El Cezire kaynaklı belgeler Wikileaks belgeleriyle birlikte sunuluyor. Yayınlanan belgelerde tüm dünyayı sarsacak bilgiler bulunuyor. Açıklanan ilk belgerde ise Filistin yönetiminin israil'le anlaşmak için verdiği tavizlerden bahsediliyor.

El-Cezire belgelerinin kaynağı Filistin Yönetimi Barış Süreci arabulucularının ve ilgili vakıfların bilgilerine dayanıyor. The Guardian gazetesi ise bunları WikiLeaks'ten eklerle sunuyor. El Cezire elindeki 1600 belgeyi 4 günde yayınlayacağını duyurdu.

Ortaya çıkan gizli belgeler Harem el-Şerif'i İsrail'e verme planlarını ortaya çıkarıyor...

2008'de Filistinli arabulucunun iddiasına göre, "Filistin-İsrail tarihinde ilk kez böyle bir teklif resmen veriliyor". Belgelerin gösterdiği yıllar geçtikçe Filistin Yönetimi [el-Fetih'in] zayıfladığı, İsraililere gittikçe daha büyük tekliflerle geldiği...

Belgelere göre Filistin Yönetimi [el-Fetih] 'arabulucu'su İsrail'e şöyle diyor: Size "tarihteki en büyük (geniş) Yeruşalim (Kudüs'ü)" veriyoruz..." Filistin Yönetimi Kudüs'teki tüm illegal yerleşimleri İsrail'e vermeyi kabul ediyor biri hariç, İsrail ise  o "biri" yüzünden bu teklifi reddediyor...

GAZZE SAVAŞINDAN ÖNCEDEN HABERDAR OLMUŞLAR!

The Guardian'ın açıkladığı belgelere göre Filistin Yönetimi [el-Fetih/FKÖ] liderleri 2008-2009 Gazze savaşının haberini 'önceden' almış.

Erekat, Filistin Yönetimi/FKÖ arabulucusu Haram el-Şerif'in kontrolünü 'uluslararası bir komite'ye bırakmaya hazır olduğu da çarpıcı bilgiler arasında.

ABBAS'IN AÇIKLAMALARI KAFA KARIŞTIRDI

Abbas, geçen haftalarda yaptığı bir açıklamada, Kudüs'ün kaderinin müzakere konusu olmadığını söyleyerek, ''Bizim açımızdan Kudüs konusu tartışılamaz. Kudüs bizimdir'' diye konuşmuştu.

El Cezire, belgenin, İsrail-Filistin barış süreciyle ilgili olarak elde ettiği bin 600 dolayındaki belgeden biri olduğunu bildirdi.

Amerikan yönetimi tarafından 2007'de başlatılan görüşmeler, dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden görevini bırakmak zorunda kalmasıyla son bulmuştu.



Bu haber 1,593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs