En Sıcak Konular

İktidar ve muhalefeti ayağa kaldıran öneri

24 Ocak 2011 08:12 tsi
İktidar ve muhalefeti ayağa kaldıran öneri PKK ve BDP'nin 'hakikat komisyonu' talebine destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'na tepki yağdı.

CHP'li Mengü, "İşleyişi bilmiyor" derken, AK Parti ve MHP, "Öcalan ile aynı saftalar" yorumunu yaptı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun "Toplumsal barışın yolu Meclis çatısı altında kurulacak olan hakikat komisyonundan geçiyor" açıklaması iktidar ve muhalefeti ayağa kaldırdı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "CHP, mahalle güzelleştirme derneklerinden bile daha ciddiyetsiz bir örgüt haline geldi" diyen Kılıç şunları söyledi:

Öcalan'la aynı söylem

"CHP lideri, sağa sola ayva dağıtacağına yardımcılarının ağzından çıkan laflara baksın. Tanrıkulu'nun yaptığı açıklama 'Sonunda bu da oldu dedirtecek türden. Öcalan ile aynı zeminde ve söylemde buluştular. AK Parti'ye Hizbullah yakıştırması yapan Kılıçdaroğlu, partisi CHP'yi PKK'nın başına konumlandırdı."

Kılıçdaroğlu'nun, yardımcılarının ağzından çıkanları duy madiğim belirten Kılıç, "PKK'ya genel af çağrısı yaptıktan sonra inkara sığınan Kılıçdaroğlu, Öcalan'ın taleplerine dört elle sarılacak mı, yoksa yine inkara mı kalkışacak bekleyip göreceğiz" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise, CHP'nin son dönemlerde PKK ve Öcalan'ın taleplerini dillendirmiş olmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı. "Hakikatleri araştırma komisyonu Öcalan'ın talebidir" diyen Şandır, bölücü terörle mücadelenin bir iç mesele olduğunu aktardı. Şandır, "Komisyon, bu meseleyi uluslararası zemine taşımak niyetiyle kurulmak isteniyor. Masum bir talep değildir. MHP olarak bunu kabul edilir bulmuyorum" açıklaması yaptı.

Kamuoyuna seçim mesajı

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ise komisyon talebini 'Gecikmiş bir olay' sözleriyle tanımladı. Araştırmanın bağımsız uluslararası kuruluşlar tarafından yapılması gerektiğini savunan Yaman, Tanrıkulu'nun açıklamasının yaklaşan seçimler öncesi kamuoyuna verilen bir mesaj olduğunu kaydetti. Yaman, "Bu Türkiye'nin bir gerçeğinin aydınlığa çıkmasıdır. Partilerin birbirlerine göz kırpması olarak düşünülmemelidir" dedi.

Kendi şahsi görüşü

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tanrıkulu'nu kastederek, "Arkadaşlar CHP'ye yeni katıldıkları için parti işleyişini iyi bilememelerinden kaynaklı bazı duygu ve düşüncelerini dile getiriyorlar" dedi. Komisyon talebinin, Tanrıkulu'nun şahsi görüşü olduğunu aktaran Mengü şöyle devam etti:

"Meclis bir komisyon kurarsa kurar. Faili meçhul cinayetleri araştırmak gereklidir. Ancak MYK'dan böyle bir karar çıkmış mı bilemiyorum. CHP'nin böyle bir söylemi dile getirmesi için MYK karar alır, başkan da parti grubuna talimat olarak verir ve gündeme taşınır. Tanrıkulu'nun söyledikleri Kılıçdaroğlu'ndan talimat gelmediyse bağlayıcı değildir."

bugün



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs