iyibi" /> iyibi"/>

En Sıcak Konular

Radyasyonlu karınca katliamı

0 0 0000 00:00 tsi
Radyasyonlu karınca katliamı Karıncaların davranışları ile ilgili yaptığı araştırmaları ile tanınan Kadir Sütçü, son günlerde karıncalarda toplu ölümlerin görüldüğünü haber verdi. Toplu arı ölümleri de gündemi meşgul ediyor! Dünyada neler oluyor? iyibi

Hayatını karıncaların davranışlarını takip ederek olası depremlerin yaşanacağı zamanı bulmaya adayan  karıncaların depremle ilişkisini bilimsel olarak kanıtlayarak adını duyuran Kadir Sütçü, son günlerde karıncaların sıra dışı davranışlarının daha önce hiç görülmeyen seviyeye ulaştığını söyledi. Karıncaların depremle olan ilişkisini bilimsel olarak kanıtlayan Sütçü, 12 koloniden oluşan 6 bin karıncayı düzenli olarak gözlemliyor. Sütçü, 21 Nisan'da yaşanan sıra dışı davranışın ertesi günü saat 08.00'de 543 karıncanın öldüğünü aktardı. 

Dünyada ise arı ölümleri hızla devam etmekte. Bunun yanında güvercinlerin kafalarını binalara çarpıtıkları da doğada gözlemlenen diğer anormallikler... Bu durumların tümü küresel ısınmaya mal edilse de gerçek görünenden oldukça farklı.

Gazi Üniversitesi Biofizik ABD akademisyeni ve Gazi Non-iyonizan Radyasyondan Korunma Merkezi (GNRK) görevlisi Bahriye Sırav Aral'ın iyibilgi'ye açıkladığı bu gerçek "Cep telefonları ve baz istasyonları başta olmak üzere dünyaya yayılan radyasyon dünyanın dengesini bozuduğu"

Arıların yanında yön bulma yeteneği ile hayatını sürdüren güvercin gibi kuşların da hayatının tehlikede olduğunun altını çizen Aral, son yıllarda "yunusların ihtiharı" olarak lanse edilen yunusların karaya vurması ve hayatını kaybetmesi hadisesini de, baz istasyonları, uydu ve mikrodalga hareketlerinin artışına bağladı. Güvercinlerin dünyanın birçok yerinde baz istasyonlarının artışı ile beraber binalara çarptığının gözlendiğini ve canlıları büyük tehlikelerin beklediğini de sözlerine ekleyerek uyarıda bulundu.

Elektromanyetik sinyallerin son yıllarda kontrolsüz bir biçimde artışının yerin manyetik alanını -yerin çekirdeğindeki demir iyonlarının dengesini- değişime uğratmış olabileceğine dikkat çeken Bahriye Sırav Aral,  "Özellikle güvercinlerin binalara çarpışı bu tezi destekleyen bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü güvercinlerin yönlerini yerin manyetik alanına göre tayin ettiği biliniyor." yorumunu yaptı.

Görünen o ki, yunuslar, arılar ve güvercinlerin ardından cep telefonları karıncaları da katlediyor.... Peki ya sıradaki masum canlı hangisi?

www.iyibilgi.com




Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,056 µs