En Sıcak Konular

Tuğcu, 367 sorularına yanıt verdi

0 0 0000 00:00 tsi
Tuğcu, 367 sorularına yanıt verdi Basın mensupları Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'yu yaptığı konuşma sonunda ablukaya aldı ve herkesin merak ettiği 367 konusunu sordu. Tuğcu'nun yanıtı neydi?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Anayasa Mahkesi'nin 45'inci yılı nedeniyele düzenlenen tören salonun çıkışında basın mensuplarının etrafını bir anda sarması üzerine, "Valla heyecanlandım ne soracaksınız böyle.. Merak ettim doğrusu" diyerek karşılık verdi.

Basın mensuplarının "Siz de biliyorsunuz. Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili 367 sayısı ile ilgili tartışmalar var. Bu konuda görüşünüzü öğrenebilirmiyiz?" şeklindeki sorusuna Tuğcu, Anayasa Mahkemesinin görüşünü şu an söylemek için erken olduğunu söyledi.

Tuğcu sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer başvuru olursa mahkeme normal prosedür ne ise onu uygulayacaktır. Başvuru sonunda dosya açılır. Müzakere edilir ve karar verilir.

Bu uzun süre bekleyecek konu olmadığını daha önce de belirtmiştim. Başvuru gelirse 2'inci oylamaya yetiştirmeye çalışırız. Bu hayati önem taşıyan bekleyecek bir konu olmadığı ortadadır. Daha önceki karar ve uygulamalara bakılır ve gerekli karar veririz. Başvuru gelirse ikinci oylamaya yetiştiririz."

Abdullah Gül'ün adaylığı konusunu nasıl değerlendirdiği ile ilgili soruya da yanıt veren Tuğcu, "Bunun değerlendirmesi Meclisimize aittir. Parlamento buna karar verecektir." şekliden konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının sahip olması gerekli niteliklerin sorulması üzerine de Tuğcu, "Anayasa'da bu özellikler bellidir. Zaten parlamento da seçim o niteliklere göre yapılacaktır." dedi.

Tuğcu sözlerini şöyle tamamladı: "Gelirse 367'nin nasıl bir prosedüre göre değerlendireceği benim konum. Bunun dışındaki sorular benim dışımdadır. Seçimde nasıl bir yol izleneceği bellidir."
HABER7COM 



Bu haber 305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs