En Sıcak Konular

Dick Cheney'in azli için süreç başladı

0 0 0000 00:00 tsi
Demokrat milletvekili Dennis Kucinich, halkı yanıltmakla suçladığı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin azli için süreç başlattığını açıkladı.

Amerikan senatosundaki Demokrat çoğunluğun lideri Harry Reid, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’i "köpeğe" benzetti.

Senato koridorlarında gazetecilerle konuşan Reid, "Başkan Bush, Dick Cheney adıyla maruf saldırı köpeğini üzerimize salıyor. Cheney bugün yine buraya geldi.

Sadece bana değil demokrat gruba saldırmak için..." dedi.

Reid, "halk nezdindeki itibarı yerlerde sürünen biriyle hakaret yarışına girmek istemediğini" de ifade etti.

Beyaz Saray’la Kongre’deki Demokrat çoğunluk arasındaki gerilim, savaşın finansmanını Irak’tan çekilme takvimine bağlayan yasa tasarısının hafta sonuna kadar oylanması hazırlıkları sürerken artmış görünüyor.

Reid’in "hakaretamiz" sözleri sarfetmesinden önce, Cheney, Cumhuriyetçi grup üyeleriyle kahvaltı yaptıktan sonra kameraların karşısına geçmiş ve "Bazı Demokrat yöneticiler, yeni stratejiye körü körüne muhalefetin iyi politika olduğunu sanıyor" demişti.


AZİL SÜRECİ BAŞLADI

Demokrat milletvekili Dennis Kucinich, halkı yanıltmakla suçladığı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin azli için süreç başlattığını açıkladı.

ABD’de 2008’de yapılacak başkanlık seçiminin adaylarından olan Kucinich, Cheney hakkında mecliste dava açacağını belirttiği açıklamasında, "Milyonlarca Amerikalı bu girişimimde benimle birlikte. Ülkenin iyiliği için, Amerikalıların adil ve dürüst olmasını istediği hükümeti oluşturmak için bir şeyler yapmak gerek" dedi.

Kucinich ’in bu girişimi, Demokrat Partinin en sol kanadının Irak’taki savaşa karşı düzenlenen gösterilerde atılan Cheney’nin azline ilişkin sloganlarla da örtüşüyor.

Kucinich, bu girişimin acil olduğu belirterek, "Çünkü bu Başkan Yardımcısı İran’a karşı bir saldırıyı etkin olarak teşvik etmekte" ifadesini de kullandı.

Kucinich’in girişiminin bir sonuç vermesi beklenmiyor, çünkü Amerikan Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi de birçok kez Cheney hakkında mecliste dava açılması olasılığını dışlamıştı.

Demokrat çoğunluğun lideri Steny Hoyer de, "Pelosi’nin de dediği gibi bugünün meseleleri üzerinde yoğunlaşmak lazım, yapacağımız da bu" dedi.

Kucinich, Cheney’yi, "Irak’a savaşı bu ülkedeki kitle imha silahlarının ve Saddam Hüseyin rejimi ile El Kadie terör örgütü arasındaki bağlantıların varlığıyla haklı çıkarma amacıyla Amerikan halkını ve Amerikan kongrelerini yanıltmak için bilinçli olarak istihbarat sürecini manipüle etmek" ve ABD’ye karşı gerçek bir tehdit olmamasına karşın İran’a açıktan açığa saldırı başlatmak tehdidinde bulunmakla suçluyor.

Kucinich, girişiminde ABD Başkanı George Bush’tan önce Cheney’yi hedef almanın esas olduğunu da belirterek "Çünkü eğer Başkanla başlasak ve onu azletsek o zaman Cheney başkan olur" diyor.

haber10



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs