En Sıcak Konular

Pekin’in trafik sorununa yer altı çözümü

18 Ocak 2011 12:27 tsi
Araç sayısının 5 milyona yaklaştığı Çin’in başkenti Pekin’de trafiği rahatlatmak için yer altı yolları yapılacağı açıklandı.

Pekin Valisi Guo Jinlong, kent belediyesinin 13. Halk Kongresi'nde yaptığı konuşmada, şehrin merkezinde tüneller yapılmasının 2011’in öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Guo, araç sayısının artışının trafik sıkışıklığına neden olduğunu ve durumun acil dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu tüneller, trafiğin yoğun olduğu şehrin merkezi ile doğu ve batısında yer alan çevre yollarında yapılacak. 2 kilometrelik bir tünelin şehrin merkezindeki Wangfujing caddesine yapılacağı belirtildi. 336 kilometre uzunluğundaki metro ağının 2015’e kadar iki katına, 2020 yılına kadar da üç katına çıkarılması planlanıyor. Pekin Belediyesi Şehir Planlama Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhou Nansen, "Bu tüneller karmaşık yeraltı kanalizasyon sistemi ve arkeolojik eserlerden dolayı dünyanın en zor kazılan tünelleri olacak" dedi.

Pekin, dünyada en çok trafik tıkanıklığının yaşandığı şehir konumunda. Trafik ve hava kirliliğiyle mücadele eden yetkililer, ekonomik durumu iyileşen Çinlilerin giderek daha fazla araba alması sebebiyle problemin daha da kötüye gittiğini ifade ediyor. Geçen ay Pekin’de otomobil alımları yıllık 240 bin ile sınırlandırılmıştı ve bu alımlara da çekilişle yapılması şartı getirilmişti. Pekin’de halen şahsi araçlara plakaların son rakamına göre haftada bir trafiğe çıkma yasağı uygulanıyor. Pekin yönetimi, 2008 Pekin Olimpiyatları süresince de trafiği rahatlatmak için şehirde tek-çift plaka uygulaması yapmıştı. Yönetim ayrıca, küresel finans kriziyle mücadelede açıkladığı teşvik paketinin bir parçası olarak küçük binek otomobillere vergi indirimi yapmıştı.

cihan

 

 

 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,023 µs