En Sıcak Konular

Kritik zirve sona erdi

17 Ocak 2011 16:53 tsi
Kritik zirve sona erdi Lübnan'da yaşanan hükümet krizinin aşılması amacıyla Suriye'nin Başkenti Şam'da düzenlenen ve Türkiye, Suriye ile Katar'ın katıldığı 3'lü zirve sona erdi.

Suriye’nin başkenti Şam’da Lübnan krizini görüşmek üzere Türkiye, Suriye ve Katar arasında yapılan üçlü zirvenin ardından yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Lübnan’ın çıkar ve istikrarını sağlayacak ve Lübnanlılara yardımcı olacak siyasi çabalar somutlaşıncaya kadar yeni hükümetin kurulması için Lübnan Parlamentosu’ndaki istişarelerin ertelenmesi kararının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Katar Emiri Hamad bin Halife El Tani'nin katılımı ile yapılan ve Lübnan'daki siyasi krizin masaya yatırıldığı üçlü zirve sona erdi. Zirvenin sonunda yapılan yazılı basın açıklamasında toplantıda Lübnan krizinin yanı sıra bölgedeki diğer bazı konuların da ele alındığı belirtildi.

    Açıklamada üç liderin Lübnan taraflar arasındaki uzlaşmanın sağlanmasını amaçlayan Suriye Suudi Arabistan iyi niyet çabalarına dayalı olarak sorunun çözüme kavuşturulması ve durumun kötüleşmemesinin hususlarının öneminin vurgulandığı kaydedildi. Zirvede Lübnan’ın çıkar ve istikrarını sağlayacak ve Lübnanlılara yardımcı olacak siyasi çabalar somutlaşıncaya kadar yeni hükümetin kurulması için Lübnan Parlamentosu’ndaki istişarelerin ertelenmesi kararının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

    Yaklaşık 2,5 saat süren zirvenin ardından öğle yemeğine geçildi ve ardından Katar Emiri ülkesine dönmek üzere ayrıldı. Ancak Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Beşşar Esad ve Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in görüşmeye devam ettikleri belirtildi.

Cihan



Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs