En Sıcak Konular

Yargıtay'dan jet hızıyla karar

17 Ocak 2011 16:13 tsi
Cezaevlerinden başlayan tahliyeler sebebiyle eleştirilen Yargıtay bakın ne yapmış?

Cezaevlerinden başlayan tahliyeler sebebiyle eleştirilen Yargıtay’ın bir alacak davasını 30 günde karara bağlaması avukatları bile şaşırttı.

Ankara’da görev yapan öğretim üyesi Pınar T. ile görev yaptığı üniversite arasındaki dava, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından postada geçen zaman dahil 30 günde sonuçlandırıldı. Yargıtay’da 2 yılı aşkın süredir bekleyen dosyalarının bulunduğunu belirten Pınar T.’nin avukatı Rıdvan Yavaşcan, “Çok şaşırdım, önce şaka zannettim.” dedi.

Ankara’da bir üniversitede görev yapan öğretim üyesi Pınar T., görevli olarak yurt dışına gitti. Üniversite yönetimi, geri dönmeyen Pınar T.’den yurt dışındaki masraflarına binaen 163 bin dolar talep etti. Parayı çok bulan Pınar T., “Bu para çok, ödeyemem.” deyince konu yargıya intikal etti.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan alacak davası 5 sene sürdü. Geçtiğimiz aylarda yerel mahkeme kararını vererek, öğretim üyesi Pınar T.’nin 163 bin dolar ödemesine hükmetti.

Pınar T.’nin avukatı Rıdvan Yavaşcan, Bursa’da görev yapması sebebiyle dosyayı 7 Ekim 2010’da Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi üzerinden Yargıtay’a gönderdi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi önce dosyayı, üzerinde inceleme yapması amacıyla raportöre verdi. Ardından da dosyayı görüşerek karara bağladı. Tüm bu işlemler 30 iş günü içerisinde gerçekleşti. Mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmetti.

Normal zamanda bu sürecin 1 yıldan az olmamak kaydıyla yıllarca sürdüğünü anlatan Avukat Rıdvan Yavaşcan, şunları söyledi: “Önce hata yapılmış zannettim. İlgili dosya borcu 163 bin dolar ve mahkemesi tam 5 yıl sürmüş. Ama onaylama süresi 30 iş günü. Yıllardır dava dosyalarımın beklediği Yargıtay’ın 18. Dairesi 30 iş gününde davayı karara bağlamış. Demek ki istenilirse oluyormuş.”

"AYNI DAİREDE 2 YILDIR BEKLEYEN DOSYAM VAR"

Avukat Rıdvan Yavaşcan, dosyaların Yargıtay’da yıllarca beklemesinin son dönemlerde avukatların büyük bir sıkıntısı olduğunu kaydetti. Kendisinin aynı dairede 2 yıldır bekleyen dosyalarının bulunduğuna dikkat çeken Yavaşçan, “İcra davalarında bile 6 aydan önce karar çıkmıyor. Bir sürü bekleyen dosyamız varken, Yargıtay’ın 30 günde karar vermesine çok şaşırdım.” diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,624 µs