En Sıcak Konular

PKK'lı Toğuç'un salıverilme olasılığı güçlendi

17 Ocak 2011 15:01 tsi
Türkiye'nin, terör örgütü PKK'nın önemli isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle İtalya'dan iadesini istediği 59 yaşındaki Nizamettin Toğuç'un salıverilme olasılığı güçlendi.

Venedik İstinaf Mahkemesi'nde Türkiye'nin iade talebini görüşme amacıyla bugün yapılan duruşmada savcılık makamı, Türkiye'ye iadesine itiraz ettiği sanığın salıverilmesini istedi. Venedik İstinaf Mahkemesi'nin konuya ilişkin söz konusu talebi en kısa sürede karara bağlayacağı bilgisi de edinildi.

Toğuç'un İtalyan avukatlarından Arturo Salerni, duruşmanın ardından AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, "Savcılık makamı, müvekkilimin Türkiye'ye iadesine karşı çıktı. Savcı, müvekkilimin karakola imza verme karşılığında da olsa gözetim altında tutulmasına gerek bulunmadığını belirterek, derhal serbest bırakılmasını istedi. Şimdi Venedik İstinaf Mahkemesi'nin kararını bekliyoruz. Karar bu akşam bile bize tebliğ edilebilir. Mahkemenin en geç birkaç gün zarfında kararı açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Daha önce terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın da avukatlığını da yapmış olan Arturo Salerni, Venedik İstinaf Mahkemesi'nin savcılık makamının talebi doğrultusunda bir karar vermesi durumunda, halen karakola imza verme koşuluyla Padova yakınlarında bir beldede yaşayan Toğuç'un İtalya'dan serbestçe ayrılmasının mümkün olacağı bilgisini de verdi.

Toğuç, Diyarbakır ve Ankara mahkemelerinin çıkarılmış yakalama emrine istinaden, tatil için geldiği İtalya'da 18 Temmuzda Padova yakınlarındaki Albignasego beldesinde yakalanmıştı. Tutuklanarak Padova Cezaevi'ne konulan Toğuç'un, 13 Ağustosta kamu güvenliği açısından bir tehlike oluşturmadığı iddiasıyla, açık adres bildirme ve karakola imza koşuluyla gözetim altında tutulmasının yeterli olacağına karar verilmişti.

Cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs