En Sıcak Konular

Tepkiler sürüyor

17 Ocak 2011 11:44 tsi
Başbakan Erdoğan'ı arabasına kadar uğurlayan Abdurrahim Abayrak, "Bize ne oldu? Hiçbirimiz bu kadar vefasız değildik" diye konuştu. Eski başkanlardan Alp Yalman, "Kulübümüze yardım eden birine yapılanlar densizliktir" dedi. Mehmet Cansun da spora siy

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı ilk konuklarını ağırladı. Açılışa Hollanda'nın ünlü takımı Ajax renk kattı. Maç öncesi gelen ünlü konuklar Aslan'ı onurlandırırken, stadın yapılışında büyük emeği geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan protestolar ise geceye gölge düşürdü.

Protestolar üzerine stadı terk eden Başbakanın ayrılışından sonra gecenin ne tadı kaldı ne de tuzu... Ancak stadın belli bölümlerinden yapılan ve 'organize' olduğu düşünülen bu 'çirkin' davranış incelemeye alındı.

TEK TEK KINADILAR

Başbakanın stattan ayrılmasından sonra futbol camiasının önde gelen isimleri de aynı tepkiyi göstererek açılışı terk etti.

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkan ve yöneticileri olayı "Çok çirkin ve terbiyesiz bir davranış" olarak değerlendirirken stadın yapımında büyük çaba sarf eden bir insana yapılan protestonun vefasızlık olduğunu söylediler. Yapılanların asla mazeretinin olamayacağını savunan eski başkanlardan Alp Yalman, taraftarların açılışa gelen insanlara misafirperverliklerini göstermeleri gerektiğini ifade etti.

DUYARSIZ OLDUK

Mehmet Cansun ise ev sahibi olma sıfatıyla gelen misafirlere saygılı olunması gerektiğini belirtti. Sporda siyasetin olmaması gerektiğini söyleyen Cansun'a hak veren eski yönetici Abdurrahim Albayrak da tepkisini "İnsanlarımıza ne oldu? Neden bu kadar duyarsız olduk" şeklinde dile getirdi. Albayrak, Galatasaray tarihine böyle bir vefasızlığın yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Abdurrahim ALBAYRAK - Galatasaray eski yöneticisi

Başbakan çok üzüldü

Dün (önceki) akşamki Aslantepe'nin açılışını Şeref Tribünü'nde Başbakanın yanında izledim. Hiç hoş olmayan olaylar yaşandı. Sayın Başbakanımız çok üzüldü. Birden bire ayağa kalkıp yanındakilere "Kalkın hep beraber gidiyoruz dedi. Başbakanımız bu protestoyu hak etmedi. Stadın yapımında büyük emekleri var. İnsanlarımıza ne oldu, neden bu kadar vefasız olduk. Böyle güzel bir günde Galatasaray tarihine böyle bir vefasızlık yapılır mıydı?
Başbakanımızı arabasına kadar yolcu ettim. Kendisine çok üzüldüğümü ve bunları hiç hak etmediğini söyledim. Kendisi ayrılırken çok üzgündü.

Mehmet CANSUN - Galatasaray eski başkanı

Sporda siyaset olmamalı

Başbakana karşı yapılan tepki yakışıksız oldu. Orada biz ev sahibiyiz. Herkesin kendi düşüncesi veya politik görüşü olabilir. Ve bu görüşlerin ne olduğu hiç önemli değil. Sporda siyaset olmamalı. Açılışımızda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Onlara gerekli saygının gösterilmesini isterdim.

Alp YALMAN - Galatasaray eski başkanı

Yapılanlar densizliktir

Galatasaraylılığa yakışmayan, böyle bir terbiyesizliği daha önce görmedim. Yalnız Başbakan olarak değil; misafir, Galatasaray'a bu kadar yardım eli uzatmış Başbakana yapılmış bir densizliktir bu. Taraftar ayrıca kendi başkanına da saygısızlık etmiştir. Bu yapılanların hiçbir şekilde mazereti olamaz. Açılışa gelen insanların takdirlerini önlerine koymaları lazımdı. Orada misafirperverliklerini göstermeliydiler.



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs