En Sıcak Konular

Bahçeli'den yeni formül

16 Ocak 2011 23:37 tsi
Seçimlere ilişkin hedefini açıklayan MHP Lideri "Devlet Bahçeli" yeni bir formül geliştirdi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hedeflerinin 2011 seçimlerinde iktidara gelmek ve 3 dönem iktidarda kalmak olduğunu söyledi. Bahçeli, "Kuruluşundan bir buçuk yıl sonra bir rüzgarla 8 yıl iktidar olmuş bir parti bu ülkeyi yönetiyorsa, 40 yıldan bu yana var olanMHPneden 3 dönem 12 yıl ülkeyi yönetmesin en azından." dedi.

Bahçeli, Isparta'daki programının ardından Burdur'un Ağlasun ilçesine geldi. Burada MHP'li Belediye Başkanı Aydın Kaplan'ı ziyaret eden Bahçeli, ardından belediye binasının balkonundan ilçe halkına seslendi.

Ağlasun'daki programının ardından Burdur'a geçen Bahçeli, burada özel bir ağız diş sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Bahçeli, MHP Burdur Teşkilatı tarafından düzenlenen Nurcihan Velicangil Öğretmenevi'ndeki programa katıldı.

Burada konuşma yapan Bahçeli, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde mutlak hedeflerinin iktidara gelmek olduğunu söyledi.

Mevcut iktidarın artık yorulduğunu ve tükendiği ileri süren Bahçeli, "İktidar yolsuzluk kıskacı içinde ezilir hale gelmiştir. Hesap verme korkusuna kapılmıştır. Ama Türkiye'yi terk edip nereye giderse gitsinler milliyetçi hareketin iktidarında onları bulup getirip yüce adalete teslim etmekte milliyetçiliğin görevidir. Kaçacak yer yok. Ama bunu başarabilmek için haziranı başarmak lazım. Haziranı başarmak için MHP'nin iktidar olması gerekmektedir." diye konuştu.
MHP'nin 24. dönemde iktidara talip olduğunu ifade eden Bahçeli, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bundan 4 yıl sonra yapılacak seçim 25. dönemdir. Ondan 4 yıl sonra yapılacak seçim ise 26. dönemdir. 26. dönem ise 2023'tür. Bu daTürkiyeCumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. kuruluş yıl dönümüdür. Demek ki 2011'den 2023'e 12 yıl var.

Buradan sesleniyorum: MHP, 12 yıl süreli 3 dönemli iktidara taliptir. Bunu başaracağız. Kuruluşundan 1,5 yıl sonra bir rüzgarla 8 yıl iktidar olmuş bir parti bu ülkeyi yönetiyorsa 40 yıldan bu yana var olanlar neden 3 dönem 12 yıl ülkeyi yönetmesin en azından. Biz buna talibiz. Birinci dönem toparlanma ve onarma dönemidir. İkinci dönem milletçe ayağa kalkıp bölgesel güç olma dönemidir. Üçüncü dönem ise lider ülke ve süper güç olma dönemidir. Buna MHP taliptir ve bu defa da Allah'ın izni ile iktidar olacağız."

"AK PARTİ DARBEYLE DEĞİL SEÇİMLE GİTMELİDİR"

AK Parti'nin yaklaşık yüzde 40 oy alarak millet iradesi ile iktidara geldiğini kaydeden Bahçeli, "Bu oya saygı duyarız. Öyleyse ara rejimle, darbeyle gitmemelidir. Millet iradesi ile gönderilmelidir. Millet iradesi ile göndermenin yolu demokratik hayat içerisinde seçim müessesesidir.Seçimyoluyla bunu göndermek lazımdır. Öyleyse millet iradesini harekete geçirmek Milliyetçi Hareket'in omuzlarına yüklenmiştir. Milleti uyaracaksınız, millet iradesini milliyetçi irade haline dönüştürüp AK Parti'ye Türk milletinin vurduğu zaman yerden kaldırmayacak tokadını atacaksınız. Milliyetçi Hareket Partisi bu yönüyle de harekete hazırdır." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs