En Sıcak Konular

Başbakan'dan istifa açıklaması

16 Ocak 2011 22:51 tsi
İrlanda Başbakanı Brian Cowen, Fianna Fail lideri olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

İstifa çağrılarının artması üzerine partisi Fianna Fail'den milletvekilleri ve senatörlerin de görüşlerini alan Başbakan Cowen, düzenlediği basın toplantısında, ülke çıkarlarının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, istifa etmeyeceğini bildirdi.

Brian Cowen, konuyu Salı günü parti toplantısında gündeme getireceklerini ve yapılacak gizli oylama sonucunda liderliğine ilişkin kararı milletvekillerinin vereceğini söyledi.

Cowen, bir soru üzerine, parti içinde liderliğine ilişkin çeşitli yaklaşımların bulunduğu belirterek, partililerin daha çok kamuoyunun mevcut görüşleri konusunda endişe duyduğunu kaydetti.

 İSTİFA BASKISI

İrlanda'nın içinde bulunduğu ekonomik durumdan sorumlu tutulan ve muhalefet partilerince bir süredir istifası istenen Cowen, partisi Fianna Fail içinde de liderliğine yönelik bazı rahatsızlıkların bulunduğunun ortaya çıkması üzerine, dün ve bugün partililerle bire bir görüşerek durumu değerlendirdi.

Daha önce de sık sık eleştirilere maruz kalan Cowen, en son, "Anglo Irish Bank'ın eski yöneticisi Sean Fitzpatrick ile bankanın kamulaştırılmasından önce gizli görüşmelerde bulunmak ve bankacılık krizi sırasında parlamentoyu yanlış yönlendirmekle" itham edilmiş; İşçi Partisi, önceki gün, hükümete karşı meclise güvensizlik önergesi sunacaklarını açıklamıştı.

İrlanda'nın Laois-Offaly seçim bölgesini temsilen 1984 yılında meclise giren Brian Cowen, çalışma, enerji, ulaştırma, sağlık, dışişleri ve maliye bakanlığı yaptı. Eski Başbakan Bertie Ahern'in yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevi bırakmasının ardından Fianna Fail'in başına geçen Cowen, 7 Mayıs 2008'den bu yana başbakanlık görevini sürdürüyor.

Borç krizinin altından kalkamayan İrlanda hükümeti, durumu toparlayabilmek için ülke tarihinin en katı ekonomik önlemlerini masaya yatırmış, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan yardım talep etmek durumunda kalmıştı. Muhalefet partilerinin istifa çağrısı üzerine Cowen, genel seçimin bir an evvel yapılması için 2011 bütçesine dair sürecin tamamlanmasının ardından meclisin feshini isteyeceğini açıklamıştı.

İrlanda'da erken genel seçimin bahar aylarında yapılması bekleniyor.

aa



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs