En Sıcak Konular

5 bin kişi katıldı kan davası sona erdi

16 Ocak 2011 19:38 tsi
Doğu ve Güneydoğu'nun kanayan yarası olan kan davaları bir bir sona eriyor.

Siverek ilçesinde bugün de 5 bin kişilik bir katılım ile kan davalı iki aile barıştırıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik köyünde bir ay önce çıkan arazi kavgasında, 3 kişinin ölmesi 4 kişinin yaralanması ile başlayan kan davasına barışla son verildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İzol aşireti Lideri Zülfikar İzol'un devreye girmesi ile kan davalı İzol aşiretine mensup Kaya ve Kırmızıtepe aileleri tokalaşarak barıştı.

Çeltik köyün, günler öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. 4 büyük çadır ile birlikte binlerce kişi için oturum alanı hazırlatıldı. Bir ay önce Yumurtepe ile Konurtepe köyleri arasında 3 bin dönüm arazi için kavga çıktı, çıkan kavgalarda silahlar kullanıldı. Çıkan olaylarda Cengiz Kaya, Ferit Kırmızıtepe, Fedli Kırmızıtepe ölürken, Süleyman Koyuncu, Ömer Selman, Ahmet ve Resul Kırmızıtepe yaralanmıştı.

Şanlıurfa'nın en büyük aşiretlerinden birisi olan İzol aşiretine mensup iki köy arasında çıkan kavga üzerine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve aşiret lideri Zülifikar İzol'un teşebbüsü ile aşirete mensup iki köy arasındaki kavganın büyümemesi ve kavgaların kan davasına dönüşmemesi için taraflar arasında barış görüşmeleri başladı. Her iki ailenin barış istemesi üzerine bugün Çeltik köyünde görkemli bir tören yapıldı.

Kan davalı Kaya ailesi adına Sinan Kaya, Kırmızıtepe ailesi adına ise Mustafa Kırmızıtepe ve yakınları köy meydanında binlerce kişinin huzurunda tokalaşarak barıştı.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, "Çekirdek kabuğunu bile doldurmayan bir sebepten dolayı çıkan kavga sonucu aşiretime mensup aileler arasında olaylar çıkmıştır, bu herkesimi derinden üzmüştür, bugün hepimizi sevindiren olay ise tarafların barışa yanaşmasıdır, bu barış olayı bölgemize ve Türkiye'ye örnek olacaktır, artık aşiretimizde kan davası olmasını istemiyoruz, bugün bizlerle birlikte olan akrabalarıma teşekkür ederim." dedi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise barışı sağlayan Milletvekili Zülfikar İzol ve kardeşlerine teşekkür ederken, artık kan davasının son bulması gerektiğini ifade etti.

TÖRENE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Bölgenin en büyük aşireti olan İzol aşiretinde kan davasının barışla sonuçlanması törenine, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, il genel meclis üyeleri, Viranşehir AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ekinci, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, TEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, aşiret liderleri, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri hazır bulundu.

İzol Aşiret lideri ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol ev sahipliğinde yapılan barış töreni için yöresel yemekler yapıldı. 250 koyununun etinden kavurma, 1 ton pirinç pilavı, 2 ton kuru fasulyeyle hazırlanan yemekler davetlilere ikram edildi.

cihan



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs