En Sıcak Konular

İsrail 'Vahşi Batı' politikasından vazgeçiyor

16 Ocak 2011 10:38 tsi
İsrail 'Vahşi Batı' politikasından vazgeçiyor İsrail ordusunun, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere verilen silahları toplama kararı aldığı bildirildi.


     Ynet haber sitesi, kararın, Batı Şeria'da son yıllardaki sükunet ortamı gözönüne alınarak alındığını belirtti.
     Habere göre, İsrail Ordusu'nun "Judea ve Samarya" tümeni, Batı Şeria'da güvenlikle ilgili durumdaki olumlu gelişme yanı sıra, yerleşimlerdeki silah hırsızlıklarında görülen artış dolayısıyla, yerleşimcilerdeki ordu silahlarının azaltılmasına kararlaştırdı.
     Ordu yetkililerinin bir taraftan da kanunları kendileri uygulamaya kalkarak, Yahudi yerleşimlerin etrafındaki çitlere yanaşacak Filistinliler'e ateş açabilecekleri korkusunu dile getirdikleri de kaydedildi.
     Karar, ilk olarak El Halil'de uygulamaya sokuldu. İsrail Ordusu'nun El Halil (Hebron) Tugay komutanlığı'nın, Yahudi yerleşimcilerden, ordudan aldıklarını silahlarını teslim etmelerini istediği bildirildi.
     Ordunun kararının Yahudi yerleşimcilerin büyük tepki ve öfkesine neden olduğu da belirtildi. Bölgedeki Yahudi yerleşimi liderlerinden biri, kararı "düşüncesizce" alınmış bir karar olarak nitelendirirken, El Halil'deki Kiryat Arba yerleşiminde yaşayan, aşırı sağ isimlerden İtamar Ben Gvir de karara itiraz etti. Gvir, "kendilerini terkedilmiş olarak gördüklerini" ifade ederken, yerleşimciler iş orduda hizmet etmeye gelince iyi ama kendilerini korumaya gelince aynı şekilde düşünülmediğini söyledi.
     Silah hırsızlığının arttığı gerekçesine de katılmayan yerleşimci lideri, ordu içinde daha fazla silah hırsızlığı olduğunu, hatta komutanların araçlarından bile silahların çalındığını ifade etti.
     El Aksa intifadasının başlamasıyla, 10 yıldan fazla süre önce, yerleşimcilere, kendi toplumlarını korumaları amacıyla ordudan silah verilmeye başlanmıştı.

A.A.



Bu haber 1,171 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,449 µs