En Sıcak Konular

'MİT ve emniyete talimat verdim'

16 Ocak 2011 10:10 tsi
'MİT ve emniyete talimat verdim' Yargı kararları çerçevesinde terör örgütü üyelerinin serbest kalmasının vicdanını sızlattığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Yakından takip ediyorum. Hatta bu konuda önceki gün MİT ve Emniyet'e bu şahıslarla ilgili istihbarat faaliyetlerini daha da yoğun

Cumhurbaşkanı, bu ilgiyi devletin topluma şefkatle yaklaşmasına bağlıyor. Samimiyetin karşılığını gördüklerini belirten Gül, "Bu sevginin aynısı Diyarbakır'da da vardı. Sokaklara dökülen kadın çocuk herkes buradaki yürekten sevginin aynısını gösterdi. Halkınıza nasıl davranırsanız öyle karşılık alırsınız, Diyarbakır'da da öyle oldu. Taş atan çocuklar, bu kez gül attı." diyor.

Abdullah Gül, Diyarbakır'daki temasları sırasında Bağlar semtinde durmak istediğini ancak potansiyel riskleri sebebiyle yardımcılarının buna karşı çıktıklarını aktarıyor. Ancak kendisinin, "Ne demek, oradaki halkımızın batıdaki halkımızdan ne farkı var? Hepsinde aynı sevgi vardır." diyerek arabadan indiğini, çocukları kucakladığını ve insanlarla konuştuğunu ifade ediyor. Gül, halkın, bu hareketini karşılıksız bırakmadığını şu sözlerle özetliyor: "Pırıl pırıl çocuklar, hepsi bana bakıyordu. Arabamızın üzerini, attıkları güllerle doldurdular. 'O taş atıyor, bunlardan bir şey olmaz' denilen çocuklarımız bu kez gül attı. Ama bu işin gerçeği bu."

Balıkesir'de uçaktan indikleri köyde "Halalca'nın da Cumhurbaşkanı, Hakkari'nin de Cumhurbaşkanı" diye pankart gördüğünü dile getiren Abdullah Gül, "Sağ olsunlar. İşte aynen böyle olmalı." ifadelerini kullanıyor.

Bu durumun ülkenin dört bir yanında aynısı olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, şöyle devam ediyor: "Diyarbakır'da da bize gül atan eller hep bu mantıkla yaklaştı. Hep bu inanca sahip oldu. Taş atan ellerin, gül atabileceğini gösterdi."

Abdullah Gül, Kürt sorununun çözümü için devletin hep halkının yanında olduğunu ve kimseye düşman olmadığını yürekten hissettirilmesi gerektiğini kaydediyor. Bu noktada şu tespiti yapıyor: "Onlara daha çok sahip çıktığını gösterirseniz, daha da önemlisi Diyarbakır'da ve o bölgede halka Türkiye'nin diğer bölgelerinden hiçbir farkı olmadığını gösterirseniz, sorunun önemli bir bölümünü çözmüş olursunuz. Yapmamız gereken, çocukların sadece yanağını göstermelik olarak sevmek değil, şefkatle kucağınıza almak, sarmaktır." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Balıkesir ve Diyarbakır'daki koruma sayısının aynı olduğunun altını çizerken, bölgeye önümüzdeki dönemde daha fazla gitmeyi ve halkla iç içe olmayı planladığını kaydediyor.

MİT VE EMNİYET'E TALİMAT VERDİM; YARGIDAKİ TAHLİYELERİ TAKİP EDİYORUM

Cumhurbaşkanı, Balıkesir'den dönüş yolunda Yargıtay'ın davaları karara bağlamamasından dolayı yaşanan tahliyeleri de değerlendirdi. Yargı kararları çerçevesinde terör örgütü üyelerinin serbest kalmasının vicdanını sızlattığını belirten Gül, "Yakından takip ediyorum. Hatta bu konuda önceki gün MİT ve Emniyet'e bu şahıslarla ilgili istihbarat faaliyetlerini daha da yoğunlaştırmaları talimatı verdim." şeklinde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Gül, kamu çalışanlarının çeşitli vesilelerle yurtdışında eğitim ve seminer aldığına işaret ederek, yüksek yargı mensuplarının da yurtdışında eğitim görmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Asker, polis, kaymakam ve vali gibi yetkililerin büyük bölümünün yurtdışına gönderildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, "Bu konuda ben de gitmelerini arzu ediyorum. Hatta girişimde bulundum." diyor.



Bu haber 1,014 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,122 µs