En Sıcak Konular

DTP'den garip çıkış!

0 0 0000 00:00 tsi
DTP'den garip çıkış! Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, PKK ile girilen çatışmalarda askerlerin ölmeleri devletin temel siyasetini belirleyen güçlerin işine geldiğini ileri sürdü.

Alınak, “Bu güçler askerlerin ölmelerini istiyor. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve ekibi iş başında oldukça gençlerin ölümü devam edecek” dedi.

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak ile 20 kişilik bir grup, teneke çalarak basın açıklaması yaptı. Bahri Dağdaş Caddesi üzerindeki Digor durağında toplanan grup adına açıklama yapan İl Başkanı Alınak, “Devlet yöneticilerince tırmandırılan ırkçılığın ülkeyi etnik bir çatışmanın eşiğine getirdiğini” savunarak, şu iddialarda bulundu:

“Bugüne kadar üstü nedense hep örtülen bir gerçeği açıklıyoruz: PKK ile girilen çatışmalarda askerlerin ölmeleri devletin temel siyasetini belirleyen güçlerin işine gelmektedir. Bu güçler işte bu nedenle askerlerin ölmelerini istiyor. Kürt sorununun demokratik yollarla çözümlenmemesinin nedeni budur. Yıllardır sürdürülen sonuçsuz operasyonların nedeni de budur. Bizler ne asker ne de gerilla tek bir gencimizin ölmesini istemiyoruz. Ama ne acıdır ki, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve ekibi işbaşında oldukça gençlerin ölümü devam edecek. Kürt sorununun kansız çözümü ve gençlerin hayatlarının kurtarılması için Yaşar Büyükanıt ve ekibinin istifa ettirilmesi gerekmektedir. ‘Yaşar Büyükanıt ve Ekibi İstifa Etsin, Gençlerin Hayatı Kurtulsun’ kampanyası kardeş kanını durdurabilir. Bu kampanyanın ilk adımı olarak tüm insanseverleri, demokrat kamuoyunu ve tüm anne ve babaları, Yaşar Büyükanıt ve ekibi istifa edinceye kadar teneke çalma eylemi yapmaya çağırıyoruz.”

Hürriyet



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs