En Sıcak Konular

Ev alacaklara kötü haber

13 Ocak 2011 14:33 tsi
Ev sahibi olma hayali kuranların hevesini kursağında bırakacak açıklama...

Başta çimento olmak üzere inşaat malzemeleri fiyatlarındaki yükselişin konut fiyatlarında artışa neden olacağı bildirildi.

Malzeme fiyatlarının arttığını belirten Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, malzeme fiyatları zorlamaya devam ederse konut fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bazı çimentocuların fırsatçılık yaptığını dile getiren Ekinci, Mersin'de geçen yıldan bu yana demirde yüzde 60, betonda ise yüzde 20 oranında artış yaşandığını kaydetti. Mersin'de konut sektöründe ciddi bir yapılaşma olduğuna dikkat çeken Ekinci, bu yapılaşmanın özellikle Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde gözlendiğini vurguladı.

Mersin’de her yıl yüzde 50’nin üzerindeki artış oranıyla yapı ruhsatı verildiğini ifade eden Ekinci, “Bu ruhsatların yüzde 75’inin konutlar için olduğu belirlenmiştir. Türkiye ile Mersin'deki bina sayısındaki artışı incelediğimizde de Türkiye'de yüzde 58'lik bir artış yaşanırken, bu rakam Mersin'de yüzde 123 oranındadır. Özellikle Yenişehir ve Mezitli'de ruhsatlarda yaşanan arz patlaması ve şehirdeki bina sayısının sürekli artış göstermesi; zaten yükselme trendinde olan satış fiyatları da göz önüne alındığında şehrimizin sıkıntı yaşayacak illerin başında geldiği ortadadır. Üyelerimizin yaptığı yıllık konut sayısı, taşeronlar ile çalışan sayısı, ödediğimiz vergiler ve sigorta ile bacasız sanayi olarak nitelendirilen ve ilimizin en önemli sorunu olan işsizliğe çare olan biz yapı müteahhitleri, sektörel ve ekonomik bir çok sorun yaşarken, malzeme fiyatlarının artması ve benzer sorunların ortaya çıkması ile "zorlanmalar" yaşamaktayız. Eğer böyle giderse, inşaat firmalarının konuta zam yapması kaçınılmaz görünüyor. İlk etapta firmalar müşteriyi kaçırmamak için yüklü oranda zamdan kaçınacaklardır fakat malzeme fiyatlarının sektörü zorladığı da ortada." diye konuştu.

CİHAN



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,295 µs