En Sıcak Konular

ABD: PKK tehdidi çözülmeli

13 Ocak 2011 09:30 tsi
ABD: PKK tehdidi çözülmeli
ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Micheal Mullen, ''terör örgütü PKK tehdidinin eninde sonunda çözülmesi gereken bir konu olduğunu'' söyledi.

Oramiral Mullen, Washington'daki Yabancı Basın Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularına yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Türkiye, savunma bütçesinde yüzde 8,2'lik artış açıkladı. Buna ilişkin yorumunuz nedir?'' sorusu üzerine Mullen, bütçenin detaylarını görmediğini, ancak Türkiye'nin savunma alanında önceki yatırımlarının, ABD tarafından çok güven duyulan bir kapasiteyi sağladığını kaydetti.

Bunların Türkiye'nin kendisinin vereceği kararlar olduğunu belirten Mullen, Türk ordusuyla çok iyi ilişkilere sahip olduklarını vurguladı.

''Türkiye'nin örneğin Afganistan'da 'muazzam' bir desteğinin olduğunu'' ifade eden Mullen, Türkiye'nin Kabil Bölge Komutanlığının sorumluluğunu elinde bulundurduğuna işaret ederek, Kabil'deki güvenlik koşullarının çok geliştiğini ve son aylarda çok fazla olay meydana gelmediğini söyledi.

‘YATIRIMLAR KONUSUNDA TÜRK GENELKURMAYI İLE YETERLİ BAĞLANTIMIZ VAR’

Mullen, ''Yatırımların nereye yapıldığı ile, ele alınabilecek ve geliştirilebilecek ihtiyaçlara ilişkin Türk Genelkurmayı ile aramızda yeterli düzeyde bağlantı bulunuyor'' dedi.

Terör örgütü PKK konusuna da değinen Mullen, ''Türkiye ve Türk ordusu tabii ki hala PKK tehdidine, Irak'ın kuzeyindeki terör tehdidine çok fazla odaklanmış durumda. Bence bu da (PKK tehdidi) eninde sonunda çözülmesi gereken konulardan biri'' diye konuştu.

Mullen, bir başka soruyu yanıtlarken de, İran'ın Irak içindeki etkisinin, bölgenin genelinde, Türkiye de dahil olmak üzere diğer ülkeler tarafından da üzerinde kaygı duyulan bir husus olduğunu söyledi.

Irak'ta yeni hükümet ortaya çıkarken, herkesin ve özellikle de komşu ülkelerin yardımına ihtiyaç duyduğunu kaydeden Mullen, Irak'la temas kurulması noktasında özellikle Türkiye'nin gösterdiği liderliği takdir ettiğini vurguladı.

Mullen, ''Türkiye ile Yemen arasında vize uygulamasının kaldırılacağı'' açıklamasına dair yorumunun sorulması üzerine de, ''bunun, iki ülke arasında daha güçlü ilişkileri temsil ettiğini ve bunun da çok olumlu bir adım olduğunu düşündüğünü'' belirtti.

aa



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs