En Sıcak Konular

İhbar mektubunun gönderildiği ülke!

12 Ocak 2011 20:53 tsi
İhbar mektubunun gönderildiği ülke! 

'Islak imzalı eylem planı'n altında imzası bulunun Albay Çiçek'in tutuklanmasına gerekçe gösterilen ihbar e-mailinin nereden gönderildiği belli oldu.

'Islak imzalı eylem planı' davası sanığı Albay Dursun Çiçek'in tutuklanmasına gerekçe gösterilen ihbar e-mailinin gönderildiğibilgisayarIP'sinin kayıtlı bulunduğu adresin, Hollanda'nın Amsterdam kentine ait olduğu belirlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar ile avukatları tarafından yapılan taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de taleplere ilişkin mütalaasını mahkemeye sundu. Daha sonra Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu.

Başkan Şengün, Dursun Çiçek'in 30 Haziran 2009 tarihinde tutuklanmasına gerekçe gösterilen ve tutuklanmasından bir gün önce emniyet müdürlüğüne, hemen ardından da savcılığa ulaşan Çiçek hakkındaki ihbar mailinin gönderildiği bilgisayar IP'si hakkındaki ayrıntılı bilginin ellerine ulaştığını söyledi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından gönderilen bu yazıda ihbar mailinin gönderildiği bilgisayarın IP numarasının 78.184.32.122 olduğu hatırlatılan yazıda, bu adresin Hollanda Amsterdam'a bir adrese kayıtlı olduğu ifade edildi.

Emniyete 29 Haziran 2009 tarihinde gönderilen ihbar maili şöyle başlıyordu: "Son günlerde ülkemizin gündemini meşgul edenDursun Çiçekismi etrafında yapılan tartışmalar benim gibi çok sayıda TSK mensubunu rahatsız etmektedir. Size Dursun Çiçek isimli bu cuntacı şahıs hakkında konuşulan konularla ilgili bilgi vermek istiyorum..."

Aynı mailin devamında şu bilgilere de yer veriliyordu; "...Genelkurmay intraneti üzerinde Dr. Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı birçok bilgi notu var. Son eylem planında da aynı imzayı kullanmış. 2008 yılında basında Toplumu Biçimlendirme Planı isimli bir belge yayınlamıştı. Bu belgenin TSK tarafından hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Bu eylem planını yazan kişinin ismi "xx" olarak geçmişti. "xx" Dursun Albay'ın rumuzudur. Yani bu planı da o hazırlamıştır. Artık o kadar nettir ki Dursun Albay, TSK içerisinde faaliyet gösteren cuntanın bir elemanıdır. Son eylem planı ile de iyice deşifre olmuştur. Ve aslında Dursun Albay'a sahip çıkanGenelkurmayBaşkanlığı değil cuntadır..."

Başkan Köksal Şengün, dava konusu eylem planının altında sanık Dursun Çiçek'e ait olduğu ileri sürülen imzanın mürekkep yaşı ile ilgili TÜBİTAK'tan bir rapor gönderildiğini açıkladı. Başkan Şengün, dava konusu planın word dosyası olarak kaç kb. yer kapladığı konusunda bir raporun da mahkemeye ulaştığını kaydetti. Dursun Çiçek'inbankahesaplarına ilişkin hesap özetleri de mahkeme tarafından sorulan bankalar tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

cihan



Bu haber 1,427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs