En Sıcak Konular

Akşener'i 28 Şubat sürecinde kim tehdit etti?

12 Ocak 2011 17:02 tsi
MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, HABERTÜRK TV'de Habertürk Gündem programında Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını yanıtladı. 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Akşener, o dönemde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamal

"VALİLERİ TOPLADIM VE 'BRİFİNGE KATILANI GÖREVDEN ALIRIM' DEDİM"

28 Şubat sürecinde TSK'nın yargı mensuplarına yönelik verdiği brifingi 'dehşet verici' olarak değerlendiren Akşener, "Brifinge katılan hakim ve savcılar o adamları tam 8 dakika boyunca ayakta alkışladı. Bu gerçekten kabul edilemez" diye konuştu.

Akşener, kendisine yönelik "O kadını kazığa oturturum" tehdidinin neden yapıldığıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: "Yargı mensuplarına verilen bu brifingin ardından valilere yönelik de brifing hazırlığı yapılıyordu. Ben de valileri topladım ve 'Bu birifinge hangi vali katılırsa, o valiyi görevden alırım' dedim. Bunu yapabileceğimi biliyorlardı. Bu yüzden kimse davete sıcak bakmadı, böyle bir brifing de olmadı"

ÇETİN SANER Mİ TEHDİT ETTİ?

Akşener, kendisini tehdit eden kişinin dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir olmadığını tekrarladı ve yine isim vermedi. Ancak Akşener'in, "Sizi tehdit eden kişi Genelkurmay İstihbarat Başkanı Çetin Saner miydi?" sorusuna verdiği "Yorum yok" yanıtı dikkat çekti. Meral Akşener, Belkıs Kılıçkaya'nın "O askeri istihbarat yetkilisiyle bir daha karşılaştınız mı?" sorusunu ise "Hayır" diye yanıtladı.

"DEMİREL ENGEL OLDU"

Tehdidin ardından Tansu Çiller ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştüğünü anlatan Akşener, olayı basına ve dolayısıyla halka aktarmak istediğini ancak Demirel'in kendisine söylediği "Yapma kızım" sözleri üzerine bundan vazgeçtiğini söyledi.

"ASKERLER ÇIKIŞIMA ŞAŞIRDI"

28 Şubat kararlarının alındığı MGK toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın üst perdeden konuşarak, hükümete yönelik çeşitli suçlamalarda bulunması üzerine kendisinin buna karşı çıktığını ve "Asıl siz yanlış yapıyorsunuz" dediğini ifade eden Meral Akşener, "Benim bu çıkışım askerleri şaşırttı. Çünkü o dönem henüz genç bir siyasetçiydim" şeklinde konuştu.

Akşener, darbenin kısa, orta ve uzun vadede 3 amacının olduğunu belirterek, "Kısa vadedeki hedef Refah-Yol hükümetini düşürmekti. Bunu başardılar. Orta vadedeki hedef, yakın bir zamanda benzer siyasi yapının iktidara gelmesini engellemekti. Bunu da başardılar, çünkü Refah Partisi'nin 99 seçiminde oyları düştü. Ama uzun vadede, Türk halkının benzer siyasi oluşumlara oy vermesinin engellenmesi hedefi vardı. İşte bunu kesinlikle başaramadılar" dedi.



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,979 µs