En Sıcak Konular

'Frankenstein" lakaplı doktor serbest bırakıldı

12 Ocak 2011 16:21 tsi
Yasa dışı organ nakli iddiasıyla gözaltına alınan doktor Yusuf Sönmez yine serbest bırakıldı

Kosova'da yasadışı organ nakli yaptığı iddiasıyla Interpol tarafından aranan 'Frankenstein" lakaplı doktor Yusuf Erçin Sönmez mahkemece serbest bırakıldı.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Sönmez, burada nöbetçi savcılıkça sorgulandı. Sönmez, Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal'a yaklaşık 2 saat ifade vermesinin ardından ''örgütlü biçimde organ ticareti yapmak'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sönmez, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sönmez, bir gazetecinin ''Organ ticareti yaptığınız ile ilgili iddialara ne diyeceksiniz?'' sorusuna, ''Böyle bir suç zaten yok. Organ ticareti diye bir şey yok. Olmayan bir hadisenin kanıtı da olmaz zaten. Dolayısıyla suçu da olamazdı. Neticede hukuka güvendim. Güvenecek başka bir şey yok herhalde. Hepiniz aynı şeyi yapıyorsunuz, hukuka güveniyorsunuz'' dedi.

Gazetecilerin hakkındaki iddiaları yanıtlaması konusunda ısrar ettikleri Sönmez, ''Olmayan bir iddianın söylenecek sözü olur mu?'' diye sordu.

Sönmez, polislerin hangi konuda, neden gözaltına aldığına ilişkin soruya karşılık da ''İfade vermek için geldim. Kosova'da geçen bir süreç yüzünden geldim. Bana açıkçası ifade verme tutanağı adresime gelmediği için gözaltına alındım. Normal süreçte ifademi verdim. Ondan sonra serbest bırakıldım'' dedi.

Kosova'daki soruşturmanın konusu sorulan Sönmez, konunun ne şekilde devam ettiğini bilmediğini anlatarak, kendisine yansıyan hikayenin ifade vermesi olduğunu ve o ifadeyi de verdiğini söyledi.

Sönmez, Interpol tarafından da arandığının hatırlatılması üzerine ''Konu bu değil. Ayda 2 defa yurt dışına girip çıkan bir insanım. Dolayısıyla Interpol aranmam olsa yurt dışına girip çıkmam mümkün olmazdı'' diye konuştu.

Sönmez, daha sonra adliyeden ayrıldı.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs