En Sıcak Konular

Yüksel: YİBO'nun sorunları çözüldü

12 Ocak 2011 14:53 tsi
AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Mardin Mazıdağı'ndaki YİBO'da yaşanan sorunların çözüldüğünü söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti iktidarı döneminde YİBO'larla ilgili önemli iyileştirmeler yapıldığını söyledi. Sorunların tam olarak çözüldüğünün söylenemeyeceğini ancak çözüm için çaba sarf edildiğini belirten Yüksel, ülkenin neresinde olursa olsun, çocukların mağdur olmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu alt komisyonunun Mardin Mazıdağı'ndaki YİBO ile ilgili raporunu anımsatan Yüksel, daha sonra kendisinin de bu okula gittiğini, sorunlarını yerinde tespit ettiğini söyledi. Yüksel, söz konusu okulda yaşanan beslenme, barınma, sıcak su temini, temizlik gibi sorunların çözüme ulaştırıldığını ifade etti.

BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Türkiye'de kamu araçlarının sayısının 156 bine ulaştığını, bunun ülke ekonomisine önemli bir maliyeti olduğunu söyledi. Bunun yanında, mevcut yönetmeliğe göre, devletin, bazı kamu görevlilerine, emekli bile olsalar yaşam boyu araç, şoför ve koruma imkanı sunduğunu belirten Yaman, bu ayrıcalıkların kamu israfına neden olduğunu kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle esnafın önemli bölümünün iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Taksici esnafının sorunlarına da değinen Susam, 3 Ocakta İstanbul'da bir taksicinin öldürüldüğünü anımsattı. İstanbul'daki taksicilerin yarın kontak kapatacaklarını ve hükümete ''Bizim can güvenliğimizi sağlayın'' diyeceklerini belirten Susam, kendilerinin de bu eyleme destek vereceğini kaydetti.

Susam, esnafın sorunlarının çözümü için hükümetin öncelikle bu esnafı temsil eden meslek odalarını dinleyerek sorunlarını belirlemesi gerektiğini kaydetti.

AA

 



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs