En Sıcak Konular

Yılmaz: Kabuk tutmuş yarayı kanatmayın!

12 Ocak 2011 11:57 tsi
Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, katıldığı bir televizyon kanalında PKK ile Hizbullah arasında yeniden bir çatışmanın olup olmayacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

NTV haber kanalında canlı yayınlanan “Mirgün Cabas ile Her Şey” programına katılan Mustazaf Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, sunucunun, “Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı konuşmada şu husus öne çıkıyor. ‘Diyarbakır’da kimin nerede oturduğu bellidir. Diyarbakırlılar 10 binlerce kişiyle evlerini kuşatıp nefes aldırmamalıdır.’ Bu bir tehdit mi? Hedef gösterme mi? Nasıl değerlendiriyorsunuz siz bunu? şeklindeki sorulara, bunun açık bir tehdit, hedef gösterme ve sindirme girişimi olduğunu belirterek, “Artık bölge halkı, kışkırtma kokan, çatışma kokan açıklamalara prim vermediğine inanıyorum. (Ayrıca) halkın bu söylemlere karşı tepki verdiğine inanıyorum.” dedi.
PKK ile Hizbullah’ın geçmişte olduğu gibi yeniden karşı karşıya gelebileceği ihtimali konusunda ne düşündüğü sorulan Yılmaz, “90’lı yıllarda PKK aynı dili kullanıyordu. O zamanda bölgedeki farklı dindar yapıları sindirdikten sonra, (Hizbullah’a) yöneldi ve 3 şart koştu. ‘Ya bizim Kürdistan Dindarlar Birliğine üye olursunuz, aylık verirsiniz. Ya her şeyinizi alıp bölgeyi terk edersiniz. Bu ikisine uymayıp bölgede kalırsanız öldürülürsünüz.’ İnsanlar (Hizbullah) o dönemde PKK’nin o tehditlerine aldırmadı. Bölgeyi terk etmediler. Kürdistan Dindarlar Birliğine de üye olmadılar. Bundan dolayı da öldürmeler (şehid edilmeler) başladı. (Bunun üzerine) Hizbullah’ta bir misilleme olayı gelişti. Bu süreci böyle gelişti. Cemal Tutar’ın mahkeme tutanaklarındaki ifadesinde  bu konuya şöyle yer veriliyor, ‘PKK (Müslümanlara yönelik) eylem yapmayı kesince, bizde misilleme yapmayı kestik.’ Böylece olaylar durdu.

(Şimdi) duran bir olayı, kabuk tutmuş bir yarayı, yeniden kanatmanın, yeniden aynı o 90’lı yılların dilini kullanıp, 90’lı yılların mantığıyla hareket etmenin (bir anlamı yok). (Bunun) bölgeye neler kaybettirdiğini herkes gördü. Bölge halkı kan istemiyor. Çatışma istemiyor. Savaş istemiyor. Bu coğrafyaya yapılabilecek en büyük zulüm budur. En büyük haksızlık budur. Kürd halkını birbirine düşürmektir. Bunu kim yaparsa yapsın. Ben inanıyorum ki, BDP çevresinden de,  PKK içinde yer alan bazı idareci ve yöneticilerinde, bu açıklamayı tasvip etmediklerini” bildiğini söyledi.

Hatırlayacağınız üzere, Öcalan’ın Fırat Haber Ajans’ında avukatlarıyla yaptığı görüşme notları yayınlanmış, notlarda Öcalan, "Kongre ve Amed Konseyi toplanmalı, meşru savunmayı tartışmalıdır. İşte Hizbullahçılar bırakılıyor, özel ordu kuruluyor, geçmişte cumhuriyetin başından bu yana yapılan katliamlar var, kültürel soykırım devam ediyor, ayrıca bölgedeki dini örgütlenmeler hızla sürüyor. On bin imam kadrosundan bahsediliyor, cemaatler var. Bütün bunları birarada düşünmek gerekiyor. Kongre ve Amed halk konseyi toplanıp bütün bunları tartışmalı. Meşru savunma işte budur. Bu şekilde toplanıp tartışmak, tehlikenin farkında olmak gerekir. Gerektiğinde işte halkımız sokağa dökülüyor ama bu katiller böyle bırakılırken niye sessiz kalınıyor, mitingler, yürüyüşler yapılmıyor? Herşey benden beklenmemeli, herşeyi benim mi söylemem lazım, kendileri bunları düşünmelidir. Bir yandan devlet bir yandan örgüt herşeyi benden bekliyor, ben ise burada nefes bile almakta zorlanıyorum. İşte benim sağlığımı asıl zorlayan budur. Daha önce de ifade ettim, Kent Konseyinde Diyarbakır'ın bütün kesimleri gelip yerini alabilirler, orada her şeyi özgürce tartışabilmelidirler. Bu Hizbullahçılarla da konuşulur, diyaloga geçilir, eğer eski tarzlarında devam etmeyeceklerse, özeleştirilerini yapmışlarsa, hatalarından ders çıkarmışlarsa, bundan sonra kendilerini legal olarak ifade edeceklerse onlar da çağrılır, hem Konsey'de hem Kongre'de kendilerini temsil edebilirler. Eğer eski tarzda devam edeceklerse o zaman meşru savunma, öz savunma devreye girer, onlara Diyarbakır'da yer verilmez." şeklinde açık tehditler savurmuştu.

HÜRSEDA

 

 



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs