En Sıcak Konular

CHP'de siyasete soyunan Doğan çalışanları

12 Ocak 2011 11:49 tsi
CHP'de siyasete soyunan Doğan çalışanları Doğan Holding’in CEO’su Nebil İlseven’in CHP’nin İstanbul İl Başkanı olması, ardından da Oktay Ekşi’nin CHP saflarına katılması gözleri Doğan-CHP ilişkisine çevirdi.

Elbette Doğan Holding ile CHP’nin ilişkisi bu iki transferle sınırlı değil. Yıllarca Doğan Grubu’na bağlı gazetelerde çalışan birçok isim CHP’de siyasete soyundu.

CHP’de siyasete soyunan Doğan gazetecileri ve çalışanları:

» Oktay Ekşi: 27 Mayıs darbesinin ardından Kurucu Meclis’te olarak görev alan Oktay Ekşi, 35 yıl başyazarlığını yaptığı Hürriyet’ten iki ay önce istifa etmek zorunda kalmıştı. Ekşi, başbakan ve bakanlar hakkında yazdığı büyük tepki çekince önce özür yazısı yayımlamış, ardından da istifa etmek zorunda kalmıştı.

» Nebil İlseven: 2007’den beri Doğan Holding’in CEO’su olan Nebil İlseven, Berhan Şimşek’in yerine CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu. İlseven, 7 ocakta Doğan Holding’deki tüm görevlerinden istifa etmiş, önceki gün toplanan CHP MYK’sında da İstanbul İl Başkanlığı’na atanmıştı.

» Erdoğan Toprak: CHP’de Basın ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erdoğan Toprak’ın arkasındaki güç olarak, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutlu gösteriliyor. Mutlu’nun, halasının oğlu olan Toprak’ı 2009’da CHP Bakırköy Belediye Başkan adayı yapmak için de devreye girdiği iddia ediliyor.

» Hurşit Güneş: 2001-2010 yılları arasında Milliyet gazetesinin ekonomi sayfalarında köşe yazarlığı yaptı. 26 Mayıs 2010’da CHP Parti Meclisi’ne seçilince gazeteden ayrıldı.

» Süheyl Batum: 2003’ten beri köşe yazarlığı yaptığı Vatan gazetesinden 27 Mayıs 2010’da CHP PM’ye seçilince istifa etti.

» Altan Öymen: 1950 yılında başladığı gazeteciliği 1999’da CHP Genel Başkanı olduktan sonra bıraktı. CHP’de milletvekilliği, bakanlık, parti ve grup yöneticiliği yaptı. Uzun yıllar Milliyet gazetesinde çeşitli görevler üstlenen Öymen, halen Radikal’de yazıyor.

» Tarhan Erdem: Milliyet gazetesi ve Doğan Grubu’nda proje ve kontrol mühendisliği yaptıktan sonra araştırma şirketi kurdu. CHP’de Genel Sekreterlik dahil birçok önemli görev üstlendi. Halen Radikal’de yazıyor.

TARAF

 



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs