En Sıcak Konular

İşte PKK'nın gerçek yüzü

12 Ocak 2011 10:54 tsi
Örgüt içi infaza kurban giden 7 kişinin daha kimlikleri belli oldu...

Terör örgütünün kanlı tarihinin derinliklerinde örgüt içi hesaplaşmaya kurban giden 7 örgüt mensubunun daha kimlikleri belli oldu.

Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen dokümanların yanı sıra, ''Etkin Pişmanlık Yasası''ndan yararlanmak amacıyla teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine göre, 1990-2007 yılları arasında ''örgüt içi hesaplaşma'' sonucu öldürülen 7 kişinin kimlikleri daha tespit edildi. ''Baran kod adlı Ozan Akyol, ''Latif'' kod adlı Aslan Çakır, ''Mazlum'' kod adlı Erdoğan Doğan, ''Ferman'' kod adlı Ramazan Arttıran, ''Seyithan'' kod adlı Mehmet Yılmaz, ''Gernas'' kod adlı Aşem Kılıç, ''Tahsin'' kod adlı Ferzende Ateş'in örgüt tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Örgüt içi cinayetleri güvenlik güçlerinin üzerine atmaya çalışarak ailelerin tepkisinin önüne geçebilmek için onlara birer mektup gönderen terör örgütü, ''Çocuklarının güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda öldükleri'' ya da ölümlerin ''mayın kazası, kaza kurşunu, kalp krizi, intihar, selde boğuldu, yıldırım çarptı, kayadan düştü'' diye infazları perdeledikleri kaydedildi.

Örgüt içi hesaplaşmaya kurban gidenlerden ''Baran'' kod adlı Ozan Akyol'un ölümünü, daha önce örgütün yayın organlarında ''Mayın kazasında öldü'' şeklinde duyuran PKK elebaşlarının, daha sonra ''Güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada şehit oldu'' şeklinde duyuru yaptıkları belirtiliyor.

PKK yönetiminin bu açıklamasını, ailelerin hesap sormasını ve cinayetlerin ortaya çıkmasını önlemeye ve örgüt içi infazları güvenlik güçlerinin üzerine yıkmaya yönelik bir çaba olarak değerlendiren yetkililer, örgütün infaz ettiği mensupları için ''taziye çadırları'' kurdurduğuna, ayrıca en yakın arkadaşları tarafından öldürülenlere yönelik ''kahramanlık'' hikâyeleri yazdırdığına dikkat çekiyorlar.

Terör örgütünde yaşanan iç infazların ortaya çıkmasıyla birlikte olayların aydınlatılması ve cinayetlerin sorumlularının hesap vermelerine yönelik Kürt kökenli ailelere ve aydınlara yapılan çağrılarda önemli bir artış yaşanıyor.

Sosyolog Yazar İsmail Beşikçi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, PKK içinde yaşanan cinayetlere dikkat çekerek, örgüt içinde yaşanan olayların sorgulanmasını istemişti. (AA)



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,689 µs