En Sıcak Konular

Mehmet Haberal'ın doktoru tutuklandı

12 Ocak 2011 08:38 tsi
Mehmet Haberal'ın doktoru tutuklandı Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal'a verilen 'taburcu edilebilir' raporunu mahkemeden sakladığı iddia edilen İ.Ü Kardiyoloji görevlileriyle ilgili soruşturmada ikinci kez sorgulanan Müdür Erhan Kansız, tutuklandı.

Tutuklandığı günden beri İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'a verilen 'ayakta tedavi edilebilir' raporunu gizlendiği iddia edilen hastane görevlileriyle ilgili soruşturma derinleşiyor. İkinci kez şüpheli sıfatıyla soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulanan İ.Ü Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Erhan Kansız, tutuklanma talebiyle nöbetçi 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Haberal'ın taburcu olabileceğini belirten raporda imzası olan doktorlar ile enstitü müdürü Kansız daha önce de şüpheli sıfatıyla dinlenmişti. Doktorlar ve Kansız savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Aynı raporda imzası olanlardan Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu ise tanık olarak dinlenmişti. Ancak dinlenen tanıkların ifadeleri üzerine Kansız bir kez daha şüpheli sıfatıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çağrıldı. Soruşturma savcısı Fikret Seçen tarafından ifadesi alınan Kansız, 'terör örgütüne yardım ekmek' suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Kansız, nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Kansız, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgüte yardım suçlaması

Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandığı 17 Nisan 2009 tarihinden bu yana tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne operasyon düzenlenmişti. Ergenekon savcılarından Fikret Seçen raporun gizlenmesinde sorumluluğu olan şahıslar hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek' suçundan soruşturma açmıştı. 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Haberal, sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmuş ancak hakimler reddetmişti. Bunun üzerine Haberal, 9 hakim hakkında tazminat davası açmış ve hakimleri mahkûm ettirmişti.

yenişafak

 



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs