En Sıcak Konular

Kayseri Barosu'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki

10 Ocak 2011 17:48 tsi
Kayseri Barosu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Baro Başkanı Murat Şirvanlı, Kayseri Barosu'nda basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Baro Başkanı Şirvanlı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kayseri Barosu susuyorsa olaya ortak demektir. Orada hukukçular var ise adam gibi dosyalara baksınlar' yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamayı esefle kınadıklarını dile getiren Şirvanlı, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediklerinin aksine Kayseri Barosu susmamıştır. Bağımsız, tarafsız ve dik duruşu ile ilgili tüm taraflara gereken mesajı vermiştir. Konuyla ilgisiz ve bilgisiz bir takım kişi ve sivil toplum örgütlerinin taraf olduğu beyanlarda bulunduğu, baromuzun da taraf olması konusunda beklentilerin olduğu bir ortamda tarafsızlığımızı ve adalete olan saygımızı muhafaza ederek sergilediğimiz takdire şayan duruşumuzun, Kılıçdaroğlu tarafından olaya ortak olduğumuz yönünde yorumlanması abesle iştigaldir. Baromuz; nerede, ne zaman, ne şekilde beyanatta bulunacağını çok iyi bilir. HSYK üyeleri tarafından ilimizde ve çevre il ve ilçeleri hakim ve savcıların katılımıyla yapılan toplantıda, HSYK'nın hakim ve savcıların görev ve denetimlerinin önemini, bu sayede yargı içerisindeki eksiklerin, varsa yanlışlıklar ve bir takım söylentilerin ortadan kaldırılabileceğini, verilecek adil, hukuka ve kanuna uygun aynı zamanda toplumun vicdanını yaralamayacak kararlarla halkımızın yargıya olan güveninin sarsılmayarak pekişeceğini, hukuki zeminde baromuza yakışır şekilde dile getirdik." dedi.

Baronun, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğuna dikkat çeken Şirvanlı, bir siyasi görüşün veya inancın etrafında toplanan, taraflardan oluşan bir sivil toplum örgütü veya kuruluşu olmadığını vurguladı. Kayseri Barosu Yönetim Kurulu olarak, ne kimsenin kefili, ne kimsenin karşıtı, ne de yandaşı olmadıklarını ifade eden Şirvanlı, "Biz baroyuz. Siyaset ve siyasetçiler üstü görevleri kanun ile belirlenmiş bir kamu kurumuyuz." şeklinde konuştu.

CİHAN

 



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,087 µs