En Sıcak Konular

Ağızdan 'Gönül' çıktı ama!..

0 0 0000 00:00 tsi
Ağızdan 'Gönül' çıktı ama!.. Başkent Ankara’da kulisler hareketlendi. İlk çember "Erdoğan’ın Çankaya’ya aday olmama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz" görüşünde. AKP’li milletvekilleri Abdullah Gül’ü istiyor. Erdoğan, Vecdi Gönül ve Beşir At

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmayabileceğine ilişkin işaretler, kulislerde Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün isimlerini öne çıkardı. Ancak bu isimlere TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın ciddi muhalefeti, Köşk’e çıkacak isim konusunda belirsizliğe yol açtı. Bu durumun yeni bir üçüncü ismi gündeme getirebileceği konuşuluyor. Bugünkü AKP Grup toplantısında cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklaması beklenen Başbakan Erdoğan’a yakın kaynaklar, adaylık konusunda gelinen noktayı şöyle özetledi:

"Başbakan Çankaya için istişare sürecine başladığında eğilimi adaylıktan yana değildi. İcraattan uzaklaşmak istememesi, partiyi düşünmesi bu eğilimde önemli rol oynadı. Muhalefetin iddiasının aksine Başbakan için kalmak kolay, Çankaya’ya çıkmak fedakárlık gerektiren karardı. İstişare sürecinde Başbakan’ın eğiliminin değişmediğini söylemek mümkün. Ama tabii ki son kararını açıklayana kadar beklemek lazım. Ama aday olmama ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyoruz."

Gül Atalay'ı önerdi...

 AKP’li milletvekilleri Başbakan’ın aday olmaması halinde Abdullah Gül’ün adaylığı için bastırıyor. Başbakan’ın ise adaylık konusunda Vecdi Gönül ile Beşir Atalay’ın isimlerini düşünürken, kararsız kaldığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre Gül, Arınç’a Beşir Atalay ismini verdi, ancak Meclis Başkanı bu ismi sıcak bakmadı.

Erdoğan 'Gönül' dedi...

 Erdoğan, dün akşam saatlerinde Arınç ile biraraya geldi. Erdoğan 1 saat 10 dakika süren görüşmede Arınç’a Vecdi Gönül’ün ismi üzerinde durdu. Ancak Bülent Arınç, bu isme de ciddi itirazlarda bulundu. Arınç, bu tavrını akşamki Meclis resepsiyonunda gazetecilere "Bundan sonrası beni ilgilendirmiyor. Ben kendi rezervimi muhafaza ediyorum. En azından tarih açısından" sözleriyle açığa vurdu.

Gül ile akşam zirvesi...

Erdoğan ve Gül, resepsiyon sonrasında Başbakanlık konutunda biraraya geldi. Erdoğan, Gül ile isimler üzerinde son bir durum değerlendirmesi yaptı. Erdoğan bu arada adaylık konusunda Ankara’da olmadıkları için görüşemediği aralarında Ali Coşkun, Nimet Çubukçu ve Kürşad Tüzmen’in de bulunduğu 6 bakandan görüş aldı.

 Erdoğan’ın Gönül’de ısrar etmesi halinde grupta karşısına güçlü bir aday çıkabileceği iddiası da yayıldı. AKP grubu bu sabah cumhurbaşkanlığı seçimi gündemiyle toplanacak. Toplantıda Başbakan Erdoğan’ın aday olmadığını açıklaması bekleniyor. Öğleden sonra da Bakanlar Kurulu yine aynı gündemle biraraya gelecek. Erdoğan, adayı en geç yarın olağanüstü grup toplantısında açıklayacak.

Özel oturum

Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 87. yıldönümü nedeniyle yapılan özel oturumda bir konuşma yaptı. Erdoğan kürsüye gelirken Bakanlar Kurulu sıralarından alkışlar yükseldi.

Eşi türbansız 1 kızı türbanlı

Devlet Bakanı Prof. Beşir Atalay’ın eşi Prof. Dr. Yıldız Fidan halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Ana Bilim Dalı’nda yeni doğan ünitesinde görev yapıyor. Atalay çiftinin üç de kızı var; Fatma Betül, İrem Zeynep ve Tuba. Fatma Betül türban takıyor.

’İrticai faaliyet’le rektörlükten alındı

60 yaşındaki Beşir Atalay, kabinenin hukukçu kökenli isimlerinden. Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi kurucu rektörlüğü de yapan Atalay, YÖK tarafından bu görevinden alındı. Görevden alınma gerekçesi, yayınlarındaki "irticai faaliyetler" olarak gösterilen Atalay, 3 Kasım sonrası kurulan Gül hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilmek istendi. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer engeline takılan Atalay, Devlet Bakanı oldu.

Eski vali ve Sayıştay başkanı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül 1939’da Erzincan’da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. ABD’de master yaptı. Kocaeli, İzmir ve Ankara valilikleri yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 12 Eylül’de YÖK üyeliğine getirildi. 1991-98 yıllarında Sayıştay Başkanlığı yaptı. Vecdi Gönül’ün eşi Sevim Gönül, emekli öğretmen ve başı açık. Biri kız üç çocuk sahibi.
hürriyet



Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs