En Sıcak Konular

"Aday her an açıklanabilir!"

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhurbaşkanlığı adayının açıklanması için süre Çarşamba günü 24.00'te doluyor. Bugün Arınç ile görüşme yapan Erdoğan "bekleyin, her an açıklanabilir" mesajı verdi.

Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Parlamentoda verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda, gazetecilerle ve konuklarla sohbet eden Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorulara da muhatap oldu.

Erdoğan, cumhurbaşkanı adayını Türkiye'nin ne zaman öğreneceği sorusuna, ''Yarından itibaren her an... Belki yarın, belki yarından da yakın'' dedi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''cumhurbaşkanlığı konusunda, ''Şok olacaksınız'' açıklamasının hatırlatılarak, ''Şok olacak mıyız?'' sorusu üzerine, ''Aynen'' dedi.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başbakanlık koltuğuna oturan çocuğu nasıl bulduğu sorusuna Erdoğan, ''Çok zekiydi. Önceden hazırlanmış ama çok ilginç ayrıntılar yakalamış'' değerlendirmesini yaptı.

-''EMİNE HANIM DA BİLMİYOR''-

Erdoğan, gazetecilerin, cumhurbaşkanı seçiminde bazı isimler üzerinde tahminler yürütüldüğünü ifade etmeleri üzerine, ''Adamına göre değişir. Belli olmaz. Ama bazıları isabet eder, bazıları isabet ettirmiş olabilir. Hatta bahse girdik diyenler var, bazıları öyle söylüyor'' dedi.

''Adayı, sizden başka kaç kişi biliyor'' sorusuna da Erdoğan, ''Bilen yok'' karşılığını verirken, ''Emine Hanım da mı bilmiyor?'' sözleri üzerine, ''yok'' dedi.

-''HAŞA...''-

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bu sürecin, kamuoyunu çok da ciddiye almayan bir şekilde yönetildiğini söyleyenler de var'' sözleri üzerine de ''Haşa... Şu anda bu süreci değerlendirmesi gerekenler Parlamentodur. Parlamento, buradaki değerlendirmeyi yapacak. Siz bu soruyu bana sorduğunuz kadar, bir de muhalefete sorsanız, iş rahatlayacak. Muhalefete niye sormuyorsunuz, 'Sizin adayınız yok mu' diye? Bakın, bu tarihte bugüne kadar hiçbir muhalefet, aday çıkarmama gibi bir şey yapmamış'' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, gazetecinin, ''Millete hizmet için en tepe nokta nedir?'' sözlerine, ''Size göre neresi?'' karşılığını verdi.

Aynı gazetecinin, ''Çankaya daha önemli gözüküyor. Atamaları yapamıyorsunuz, yasaları çıkaramıyorsunuz...'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''(Yapamıyorsunuz) demeyin, yapılanlar da var'' dedi.

-''AH BİR SİZ BİLSENİZ''-

Erdoğan, Anadolu'yu dolaştığında, bazı yerlerde kamuoyunun ''pek çok şeyi kendisiyle paylaştığını'' belirtti. Kendisinde bu konuda fikir oluşmasında bunların da etkili olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Mesela Samsun'da farklı refleksler ortaya koyarken kamuoyu, Ordu'da farklı, Giresun'da farklı, Trabzon'da farklı, Rize'de farklı...

Mesela dün Bursa'da çok daha farklı refleksler ortaya konuluyor. Bakıyorsunuz, aynı yerde 'beş, beş' diyenler olduğu gibi, 'Çankaya, Çankaya' diyenler de oluyor. Kamuoyu benimle çok şeyi paylaşıyor. Bana söyler misiniz, bugüne kadar hangi genel başkan bu kadar detaylı kamuoyu araştırması yaptırmış. Var mı? Yok. Benim rehberim var; Türkiye'ye hizmet, halkıma hizmet... Ve bunları en ideal şekliyle verebilmek.''

Gazetecilerin, ''Hizmeti, en ideal nerede verebilirsiniz?'' sorusu üzerine de Erdoğan, ''Ah benim bildiklerimi bir siz bilseniz...'' diye konuştu.

-''BALIKÇILARIN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMET''-

Bir gazetecinin, ''Yarın bir şey çıkma ihtimali var mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Olabilir'' karşılığını verdi.

Erdoğan, sohbete katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a dönerek, ''Balıkçıların düşüncelerini aldım paşam. Hepsi bana orada bir istikamet gösterdi. Balıkçının gösterdiği istikametten kaçılır mı? En güzel istikameti onlar gösterir'' diye espri yaptı.

-''PAŞAM BIRAKIR İNŞALLAH''-

Sigara tiryakiliği de sohbete konu oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, kendisine sürekli sigarayı bırakmasının telkin edildiğini belirtirken, Erdoğan da ''Hala bırakmadınız mı?'' diye sordu. Erdoğan, gazetecilere de ''Paşam da yakında bırakıyor inşallah'' dedi.

Gazetecilerin, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları üzerine de Erdoğan, ''Biz Sayın Arınç ile sürekli görüşüyoruz...'' dedi.

Erdoğan'ın, konunun son MKYK toplantısında ele alındığını ifade etmesi üzerine, gazetecilerin, ''Sayın Gül biliyor mu?'' sorusuna, ''Sayın Gül de bilmiyor. Dolayısıyla 'Bir gece ansızın olabilir' dedim ona... Yarın gece, bu gece... Arkadaşlarımızın hepsinin düşüncelerini aldık zaten, onlarda bir kanaat oluştu zaten'' dedi.

-''FAZLA KALMADI BE...''-

''Muhalefet, (Bir aday çıkartmıyorsunuz) diyor'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''Siz merak etmiyor musunuz? muhalefetin adayı niye yok?'' dedi.

''Fazla kalmadı be 48 saat'' diyen Erdoğan'a, gazetecilerin, ''Niye son ana bırakıyorsunuz?'' sorusu üzerine de Erdoğan, ''Son ana bırakmasaydım, bugün piyasa kaçta kapandı, 47 bin 300 küsürdeydi...''

''(Siz aday olmazsanız daha iyi olduğunu söylüyor) piyasa, manşetler...'' sözleri üzerine Erdoğan, ''Öyle söylüyorsa öyle yaparız'' dedi.

''Ne olursa yarın, ne olursa öbür gün açıklarsınız?'' sözleri üzerine Erdoğan, gazeteciye, ''Senin kadar mahir olsam onu da söyleyeceğim'' karşılığını verdi.

Erdoğan, ''Yarından itibaren her an adayı öğrenebilirsiniz'' dedi. 

Zaman



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs