En Sıcak Konular

Çin'in yeni stratejik ortağı!

0 0 0000 00:00 tsi
Çin'in yeni stratejik ortağı! Çin Başbakanı Wen Jiabao, Çin’in Rusya dışında Türkiye'nin komşularından birisiyle ekonomi, kültür ve olimpiyat oyunları alanlarındaki temasları genişletmeye ve derinliğine geliştirmeye hazır olduğunu belirtti. O ülke hangisi mi?

Yunanistan Meclis Başkanı Anna Benaki ise, yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın Avrupa Birliği-Çin ilişkilerini ilerletmeye; Çin’le çok yönlü ve her alanı kapsayan gerçekçi işbirliğini ve Yunanistan-Çin kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini derinliğine geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Türkiye'nin önüne çıkacak sorun: Çin-Yunanistan İlişkileri

Çin Ulusal Halk Meclisi (ÇUHM) Daimi Komitesi Başkanı Wu Bangguo, bu yıl Çin ve Yunanistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 35. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, Çin’in Yunanistan’la birlikte iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin derinliğine gelişmesini hızlandırmaya hazır olduğunu belirtti.

Wu Bangguo bugün (16 Nisan) Beijing’de Çin’i ziyaret eden Yunanistan Meclis Başkanı Anna Benaki’yle görüşürken, Çin ve Yunanistan’ın son yıllarda ikili ilişkilerde büyük ilerlemeler kaydettiğini ve ekonomi, ticaret, deniz taşımacılığı, kültür, olimpiyat oyunları ve turizm alanlarındaki gerçekçi işbirliğinin ikili ilişkilerin içeriğini zenginleştirdiğini kaydetti. Wu Bangguo, ÇUHM’nin Yunanistan Meclisi’yle ilişkilerin gelişmesine önem vererek, üst düzey temaslardaki iyi eğilimi korumaya ve iki tarafın uluslararası ve bölgesel meclis örgütlerindeki eşgüdümünü pekiştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Benaki ise, Yunanistan Meclisi’nin ÇUHM’yle birlikte iki ülke arasında her alanı kapsayan temas ve işbirliğini hızlandırmaya ve ikili ilişkilerin gelişmesine katkı yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

"Yunanistan’la ekonomik ve kültürel temasları genişletmeye hazırız"

Çin Başbakanı Wen Jiabao, Çin’in Yunanistan’la ekonomi, kültür ve olimpiyat oyunları alanlarındaki temasları genişletmeye ve derinliğine geliştirmeye hazır olduğunu belirtti. Wen Jiabao, bugün (17 Nisan) Beijing’de Yunanistan Meclis Başkanı Anna Benaki’yle görüşürken, iki ülkenin yoğun üst düzey temaslarda bulunduğunu, meclisler arasında yakın istişarelerin gerçekleştirildiğini, ekonomik ve ticari ilişkilerin hızla geliştiğini belirtti. Bu yıl Çin ve Yunanistan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 35. yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Wen Jiabao, iki ülkenin bu vesileyle her alandaki işbirliğini genişletmeye ve derinliğine geliştirmeye devam ederek, ikili ilişkilerin daha yüksek bir düzeye taşınmasını beklediklerini ifade etti.  Benaki ise, yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın Avrupa Birliği-Çin ilişkilerini ilerletmeye; Çin’le çok yönlü ve her alanı kapsayan gerçekçi işbirliğini ve Yunanistan-Çin kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini derinliğine geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Çin Başbakan Yardımcısı Hui Liangyu Sırbistan’da

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ve Başbakan Vojislav Kostunica Başkent Belgrad’da Sırbistan’ı ziyaret eden Çin Başbakan Yardımcısı Hui Liangyu’yla ayrı ayrı görüştüler. Hui Liangyu, Tadiç’le görüşürken, Çin’in, Sırbistan’ın “tek Çin” politikasında ısrar etmesini takdirle karşıladığını ve Sırbistan halkının ülkenin koşullarına göre seçtiği gelişme yolu ile içte ve dışta izlediği politikalara saygı gösterdiğini söyledi. Rumlarla yakın diyalog içinde bulunan Çin, KKTC'yi tanımayı reddediyor.  
 
Dunya Gundemi gazetesi



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs